Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας προς Σταϊνμάγερ: Μόνο με πολιτικές τιμωρίας η Ευρώπη δεν προχωρά

Εικόνα του άρθρου Τσίπρας προς Σταϊνμάγερ: Μόνο με πολιτικές τιμωρίας η Ευρώπη δεν προχωρά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/12/2016, 13:41
ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας, έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται κυρίως το προσφυγικό, οι προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας και το Κυπριακό.

«Μόνο με πολιτικές τιμωρίας  και χωρίς κοινωνική πολιτική  και πολιτικές αλληλεγγύης η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον Γερμανό αξιωματούχο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι μόνο με πολιτικές τιμωρίας και χωρίς κοινωνικές πολιτικές και πολιτικές αλληλεγγύης η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα τόσο από την οικονομική όσο και από την προσφυγική κρίση, για να προσθέσει ότι ο ελληνικός λαός «έχει κάνει μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης».

Γι’ αυτό και τόνισε ότι «έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να στρέψει το ενδιαφέρον της στον ελληνικό λαό και να υπάρξει θετική διέξοδος και στην οικονομική κρίση και στην προσφυγική». 

Από την πλευρά του ο κ. Σταϊνμάγερ παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν οι σχέσεις Γερμανίας – Ελλάδας δεν ήταν οι καλύτερες, ωστόσο συμπλήρωσε ότι πλέον έχουν καλυτερεύσει αισθητά και πως και οι δύο πλευρές εργάστηκαν σκληρά για τη βελτίωσή τους.

Επίσης, ανέφερε ότι έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης στην Ελλάδα, ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τη χώρα και τον κ. Τσίπρα, δεδομένου ότι έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, την προσφυγική κρίση και τη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back