Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας-Λαβρόφ: Ανάγκη διατήρησης στενών σχέσεων

Εικόνα του άρθρου Τσίπρας-Λαβρόφ: Ανάγκη διατήρησης στενών σχέσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2016, 17:05
ΕΛΛΑΔΑ

«Βιώσιμη λύση δεν νοείται με την παραμονή στρατευμάτων κατοχής στο νησί» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Ρώσο  υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Με το Κυπριακό να βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών του Ρώσου αξιωματούχου, ο πρωθυπουργός  τόνισε ο πρωθυπουργός πως «πέραν του μεγάλου αυτού ζητήματος στη φλεγόμενη περιοχή της Μ. Ανατολής και ιδιαίτερα στη Συρία υπάρχει το κυπριακό πρόβλημα».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη  βούληση της Αθήνας να συνεχιστεί η πολύ στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Ρωσία. «Έρχεστε σε μια κρίσιμη στιγμή για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και η παρουσία σας σηματοδοτεί την ανάγκη να διατηρήσουμε τις στενές σχέσεις» μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Φέτος είχαμε ένα πολύ εποικοδομητικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η στενή συνεργασία, ιδίως στον τομέα των επενδύσεων, του τουρισμού και της οικονομικής συνεργασίας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Από τη μεριά του ο κ. Λαβρόφ τόνισε πως «στην περίπτωση της Συρίας και του Κυπριακού το κυριότερο είναι να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα κατά τη διευθέτηση των σχετικών ψηφισμάτων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ». Πρόσθεσε ότι η Ρωσίας είναι προσηλωμένη «στις αρχές που είναι απαραίτητες για την επίλυση του Κυπριακού», υπογραμμίζοντας πως «είμαστε ενάντια στις ιδέες επανεξέτασης αυτών των αρχών, δηλαδή να τεθούν προθεσμίες διευθέτησης του Κυπριακού και είμαστε κατά των επεμβάσεων στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

Αναφερόμενος στο Συριακό ο κ. Λαβρόφ τόνισε πως «στο μέλλον θα συζητήσουμε με τους Έλληνες εταίρους μας για την επίλυση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή», ενώ σε ό,τι αφορά την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών  εξέφρασε την εκτίμησης ότι υπάρχουν καλές προοπτικές ς στο θέμα του τουρισμού και της ενέργειας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back