dodoni back
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τσίμπησε» το πετρέλαιο

Εικόνα του άρθρου «Τσίμπησε» το πετρέλαιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2024, 10:03
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Παρασκευή, καθώς οι εντάσεις στην κορυφαία πετρελαιοπαραγωγό περιοχή του κόσμου, τη Μέση Ανατολή, και η επανέναρξη των συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα τις επόμενες ημέρες κράτησαν τους διαπραγματευτές σε εγρήγορση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου Brent σημείωσαν άνοδο 31 σεντς ή 0,4% στα 74,69 δολάρια το βαρέλι έως τις 9:42  π.μ. ώρα Ελλάδας ενώ το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate διαμορφωνόταν στα 70,48 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 29 σεντς ή 0,4%.

Οι έμποροι πετρελαίου αναμένουν την απάντηση του Ισραήλ σε μια πυραυλική επίθεση του Ιράν την 1η Οκτωβρίου, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει χτύπημα των πετρελαϊκών υποδομών της Τεχεράνης και να διαταράξει τον εφοδιασμό, αν και οι αναφορές έλεγαν ότι το Ισραήλ θα πλήξει ιρανικούς στρατιωτικούς και όχι πυρηνικούς ή πετρελαϊκούς στόχους.

Αμερικανοί και ισραηλινοί αξιωματούχοι πρόκειται να ξεκινήσουν εκ νέου συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα τις επόμενες ημέρες. Προηγούμενες προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας έχουν αποτύχει.

Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης σε μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τις πολιτικές τόνωσης της οικονομίας του Πεκίνου, αν και οι αναλυτές δεν αναμένουν ότι τα μέτρα αυτά θα δώσουν σημαντική ώθηση στη ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα, τον νούμερο 2 καταναλωτή στον κόσμο.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3