Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Τσαβούσογλου: Θέλει την έκδοση και των οκτώ στρατιωτικών

Εικόνα του άρθρου Τσαβούσογλου: Θέλει την έκδοση και των οκτώ στρατιωτικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2016, 11:40
ΕΛΛΑΔΑ

Την έκδοση και των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που θεωρούνται ύποπτοι από την Τουρκία για συμμετοχή στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ζήτησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «σημαντικό» το ότι απορρίφθηκε το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση της πρώτης ομάδας τριών στρατιωτικών. «Πρέπει να μάθουμε το λόγο που συνέβη αυτό, παρακολουθούμε στενά την υπόθεση. Προσδοκούμε ότι όλοι θα εκδοθούν στην Τουρκία», είπε σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Σήμερα συνεδριάζει το Συμβούλιο Εφετών για να αποφασίσει και για τους άλλους δύο Τούρκους στρατιωτικούς που ήρθαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογά

Την Τρίτη, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, αποφάσισε την έκδοση τριών Τούρκων στρατιωτικών, που κατηγορούνται για προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του Κοινοβουλίου και για αρπαγή ελικοπτέρου.

Την προηγουμένη, τη Δευτέρα, το Συμβούλιο Εφετών είχε απορρίψει το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση άλλων τριών στρατιωτικών.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, όμως, άσκησε την Τρίτη, έφεση κατά της απόφασης. Η υπόθεση θα εισαχθεί εκ νέου προς κρίση στον Άρειο Πάγο, που οφείλει μέσα σε προθεσμία οκτώ ημερών να έχει αποφασίσει αμετάκλητα για την τύχη των τριών στρατιωτικών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back