ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τροχαία: και όμως, μειώνονται

Εικόνα του άρθρου Τροχαία: και όμως, μειώνονται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2017, 12:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το τραγικό τροχαίο στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης πριν από λίγες μέρες,  έφερε ξανά στο προσκήνιο το άλυτο πρόβλημα των χαμένων ζωών στην άσφαλτο. Ωστόσο, πέρα από τις αντανακλαστικές και συχνά όχι τόσο ψύχραιμες, έως και υποβολιμαίες αντιδράσεις που καταγράφονται στο δημόσιο λόγο, για ένα όντως μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στην Ελλάδα, οι αριθμοί κρατάνε τη δική τους αλήθεια.

Τα τροχαία λοιπόν στην Ελλάδα σημειώνουν σταδιακή μείωση, όχι ωστόσο εντυπωσιακή, την τελευταία επταετία. Ο αριθμός των θυμάτων επίσης παρουσιάζει μια μικρή κάμψη, ειδικά το διάστημα 2015-2016. Η αλλαγή δεν είναι τέτοια ώστε να αναφωνήσουμε «ωσαννά», καθώς είναι γνωστό ότι το μικρόβιο της βλακώδους οδηγητικής συμπεριφοράς ευδοκιμεί στην Ελλάδα.

Εν συντομία, από Δεκέμβριο σε Δεκέμβριο τον τελευταίο χρόνο τα τροχαία μειώθηκαν 18,5% πανελλαδικά, οι νεκροί σε αυτά 26,3%, οι βαριά τραυματίες 24,7%.

Στην Ήπειρο, η μείωση κυμάνθηκε στο 27,3%, ενώ σε γενικές γραμμές η «συμμετοχή» της Περιφέρειας είναι από τις μικρότερες στην «πίτα» των τροχαίων (1% από το πανελλαδικό ποσοστό).

 




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back