Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Τροπολογία για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών

Εικόνα του άρθρου Τροπολογία για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2017, 22:25
ΕΛΛΑΔΑ

Στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά τη λήξη της θητείας τους προβλέπει η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για το καθεστώς μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Η τροπολογία αφορά 2.093 άτομα και όπως επισημαίνεται η δαπάνη αυτή αντισταθμίζεται με «το πρόσθετο έσοδο που προκύπτει από την παροχή υπηρεσιών πυροπροστασίας, προς την έχουσα την εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων».

Η τροπολογία ψηφίστηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Ποτάμι. Κατά ψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Στην τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης αναφέρθηκε στην ολομέλεια ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, η τροπολογία αφορά το καθεστώς ένταξης των με πενταετή θητεία πυροσβεστών, στο μόνιμο προσωπικό του Σώματος. Αφορά 2.093 υπαλλήλους και κατατίθεται επειδή η έως τώρα διαδικασία που υπήρχε από το νόμο 3938/2011 παρουσίασε προβλήματα τεχνικής και νομικής φύσης και δεν έγιναν οι ρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν στο ενδιάμεσο διάστημα.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν αιχμάλωτοι για άλλους λόγους και ανέφερε ότι προβλέπεται ανανέωση της θητείας, μέχρι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μονιμοποίησης που η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα δημιουργηθούν πολύ σύντομα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back