Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 28-07-2020, 14:15
ΒΟΥΛΗ ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την αναπληρώτρια τομεάρχη Παιδείας και βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, κατέθεσαν τροπολογία προκειμένου να μην αποκλειστούν 1.837 εκπαιδευτικοί από διορισμούς και προσλήψεις για το πρόβλημα που υπήρξε με το παράβολο των 3 ευρώ σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για την προκήρυξη 1ΓΕ/2019. Αντίστοιχη τροπολογία για άλλες προκηρύξεις, είχε καταθέσει η κα Τζούφη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η τροπολογία προτείνει να θεωρηθούν έγκυρες οι αιτήσεις που κατατέθηκαν χωρίς το παράβολο, εφόσον εκδόθηκαν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, καθώς η μη κατάθεσή του οφειλόταν σε τεχνικούς λόγους και ασάφειες στη διατύπωση. Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι θεωρούσαν πως έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την αίτηση.

«Η ‘ποινή’ για την μη-κατάθεση του παραβόλου 3€ είναι απολύτως δυσανάλογη και εξοντωτική, προβλέποντας τον αποκλεισμό του υποψηφίου από μόνιμο διορισμό στον τρέχοντα διαγωνισμό και επιπλέον αποκλεισμό από διορισμό ως αναπληρωτής για τα ερχόμενα τρία έτη» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Τζούφη στη σχετική ανακοίνωση.

Για αντίστοιχο πρόβλημα είχε παρέμβει και η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Μαρία Κεφάλα. 

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2