Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη δόση από 14 Σεπτεμβρίου

Εικόνα του άρθρου Τρίτη δόση από 14 Σεπτεμβρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2021, 21:39
ΕΛΛΑΔΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα, στις 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, της «αναμνηστικής» όπως λέγεται.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο στόχος είναι να εμβολιαστούν επιπλέον άτομα που δεν οικοδομούν ανοσία λόγω νοσημάτων, οι μεταμοσχευμένοι, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, άτομα με χρόνια νοσήματα ή υποβαλλόμενα σε ειδικές θεραπείες.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου και αφορά περίπου 285.000 ανοσοκατεσταλμένα άτομα, στα οποία σταλεί στο κινητό τους, την προηγούμενη ημέρα, SMS, που θα τους ενημερώνει να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση.

Επίσης, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και εργαζόμενοι σε μονάδες  φροντίδας ηλικιωμένων θα ακολουθήσουν τους ανασοκατεσταλμένους στην  τρίτη δόση, προσέθεσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για  τα άτομα που έχουνε λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού (Pfizer ή  Moderna), δυο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back