Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τρισδιάστατες εκτυπώσεις για τη ΜΕΘ

Εικόνα του άρθρου Τρισδιάστατες εκτυπώσεις για τη ΜΕΘ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2020, 21:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προσφέρει τεχνογνωσία και υλικοτεχνική υποδομή σε θέματα τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης και συνεργάζεται με τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της ανάγκης για βελτιστοποίηση και επάρκεια των μέτρων πολύ υψηλής ατομικής προστασίας του προσωπικού των ΜΕΘ, η ομάδα έρευνας Γραφικών Υπολογιστών του Τμήματος Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής, με επικεφαλής τον καθηγητή Ι. Φούντο και συνεργάτες τους Β. Σταμάτη, Μ. Ντούσια, Σ. Μελισσόβα, και  Ε. Κουράκο-Μαυρομιχάλη, σε συνεργασία με τη ΜΕΘ και το διευθυντή της, καθηγητή Β. Κουλούρα και τον επιμελητή Α. Παπαθανασίου, σχεδίασαν και εκτύπωσαν σε 3D εκτυπωτές FDM του τμήματος, αντάπτορες για προσαρμογή αντιϊκών φίλτρων  σε full face μάσκες.

Με τα αποτελέσματα, έγιναν δοκιμές δημιουργίας αρνητικής πίεσης για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού. Επίσης, σχεδιάζονται λαβές για τα πόμολα των θαλάμων για επιπρόσθετη προστασία έναντι της διασποράς του ιού.

Το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής πρόσφατα αγόρασε 3D εκτυπωτή και αναλώσιμα για να στηρίξει τις παραπάνω προσπάθειες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back