ΕΛΛΑΔΑ

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Εικόνα του άρθρου Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2023, 13:01
ΕΛΛΑΔΑ

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 5 μέλη της ελληνικής αποστολής.

Οι σοροί τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνέων, που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών, επαναπατρίζονται με αεροσκάφος C-27 από τη Λιβύη.



Τη βαθύτατη οδύνη του εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας και απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

 Η τραγωδία συνέβη λίγο μετά την άφιξη της ελληνικής αποστολής που θα συνέδραμε τις πληγείσες από την κακοκαιρία Ντάνιελ περιοχές, με C-130 στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης. Tο λεωφορείο που τους μετέφερε συγκρούστηκε μετωπικά με ένα φορτηγό με αποτέλεσμα τα δύο οχήματα να τυλιχτούν στις φλόγες. Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες, Έλληνες και Λιβύους. 

Τα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης (υγειονομικοί και ένα τμήμα ασφάλειας που τους συνόδευε) βρίσκονταν στη Λιβύη με αποστολή να βοηθήσουν τους πληγέντες από την κακοκαιρία Ντάνιελ.

Φωτογραφία: Στιγμιότυπο οθόνης/Facebook

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back