ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τριήμερο αστρονομίας στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Τριήμερο αστρονομίας στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/04/2024, 09:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα τριήμερο αστρονομίας διοργανώνει στα Γιάννενα, από 11 έως 13 Απριλίου, το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, στο πλαίσιο του προγράμματος DSPACE (Discovery Space) που χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.).

Όλες οι δραστηριότητες του τριημέρου θα γίνουν στο 9ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, το οποίο αποτελεί κόμβο του DSPACE, τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών Ν. Ιωαννίνων, Κωνσταντίνα Τάλλου, και υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών.

Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών, προγραμματίζονται δύο δωρεάν ταυτόσημες επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, με θέμα «Εισάγοντας την Αστρονομία και τα τηλεσκόπια στην εκπαίδευση».

Στις 13 Απριλίου, οι δραστηριότητες, όλες με ελεύθερη είσοδο, θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν προβολές του κινητού πλανηταρίου «Planetarium on the Go» (18:00-21:30). Θα πραγματοποιηθεί επίσης παρατήρηση του Ηλίου (16:00-18:00) με ηλιακό τηλεσκόπιο του Ινστιτούτου Αστροφυσικής και του Πανεπιστημίου Κρήτης και του νυχτερινού ουρανού (21:30), με αντίστοιχα τηλεσκόπια από το «Planetarium on the Go», το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας», καθώς και το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, καιρού επιτρέποντος βέβαια, κάνοντας και την αντίστοιχη ουρανογραφική περιήγηση από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής και τους συνεργάτες του, από το εκπαιδευτήριο «Παγκρήτιον» (κόμβος DSPACE) και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Η εγγραφή στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών είναι απαραίτητη και μπορεί να γίνει εδώ 

Τέλος, για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε στο pevangelop@ia.forth.gr



ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που έχει αντίστοιχο τμήμα, δεν μετέχει? Και αν όχι γιατί??
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back