Oikonomou pisoi

«Τρέχει» η προκήρυξη για το Ερευνητικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου «Τρέχει» η προκήρυξη για το Ερευνητικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2019, 12:41

Μέσα στη μεγάλη βδομάδα, το Υπουργείο Παιδείας ψήφισε το εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, στο οποίο συμπεριλήφθηκαν διατάξεις που αφορούν τα Πανεπιστημιακά Ερευνητικά Κέντρα. Μια από τις διατάξεις προβλέπει ότι «οι επιχορηγήσεις από τον τακτικό προϋπολογισμό και τις Δημόσιες Επενδύσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που χορηγούνται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ειδικά για τη λειτουργία του ερευνητικού κέντρου, καθώς και από τον τακτικό προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

Η αρχική πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση του ΠΕΚ ήταν «επιχορηγήσεις από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που χορηγούνται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ειδικά για τη λειτουργία του ερευνητικού κέντρου».

Μέχρι τις 20 Μαΐου μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις τα μέλη ΔΕΠ (του οικείου πανεπιστημίου) για τις 19 θέσεις του ΠΕΚ Ιωαννίνων, με τριετή θητεία: Μια θέση διευθυντή, έξι θέσεις διευθυντών στα ισάριθμα ινστιτούτα και δώδεκα θέσεις μελών των συντονιστικών επιτροπών. Ο πρόεδρος θα εκλεγεί από το σώμα που θα προκύψει.

Οι θέσεις είναι άμισθες, πλην των οδοιπορικών εξόδων.

Υπενθυμίζεται ότι τα Ινστιτούτα είναι έξι: Βιοεπιστημών, Επιστήμης Υλικών και Υπολογισμών, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών, Οικονομικής Ανάλυσης και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, Ψηφιακής καινοτομίας και έχουν όλα έδρα στα Γιάννενα.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back