ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το τρένο… αποδοκιμάζει τον πρωθυπουργό

Εικόνα του άρθρου Το τρένο…  αποδοκιμάζει τον πρωθυπουργό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2023, 17:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή του πρώην βουλευτή και αρχηγού κόμματος Σταύρου Θεοδωράκη, απέκλεισε ουσιαστικά τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου ως «επιστημονική φαντασία».

Το έκανε σε μια περίοδο έτσι και αλλιώς ευαίσθητη, αλλά και με τις φήμες περί έλευσής του στα Ιωάννινα, στις 31 Μαρτίου, να ήταν και πάλι έντονες. Αν και οι φήμες έλευσης του πρωθυπουργού (και όχι ειδήσεις…) καταλήγουν συνήθως σε διήμερες προσωπικές επισκέψεις, στην περιοχή.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στα Γιάννενα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων αναφέρει

Ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης  αφού εμφανίστηκε στην εκπομπή  του Σταύρου Θεοδωράκη στον Alpha ως αμέτοχος της μεγάλης εθνικής  τραγωδίας, χωρίς να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι  η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηγουμενίτσας είναι στη σφαίρα της  «επιστημονικής φαντασίας».
Δεν πέρασε βέβαια πολύ καιρός  από τις  δηλώσεις  κυβερνητικών βουλευτών της Ηπείρου για δήθεν μελέτες μέσα στο  2022 και θετικής αντιμετώπισης αυτής της προοπτικής. Συνηθισμένη βέβαια  είναι και η περιοχή μας από την κοροϊδία αυτής της κυβέρνησης .
Οι  μέρες που ο εν αποδρομή Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ήπειρο  πλησιάζουν. Φρόντισε λοιπόν να ανακοινώσει ότι τρένο στην Ήπειρο δεν θα  έρθει.  Θα πείτε τέτοια τρένα που σκοτώνουν να μας λείπουν.
Φρόντισε  να καταργήσει τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, να μην  δημοπρατήσει τον άξονα Γιάννενα-Κακαβιά, να μην προχωρήσει την κατασκευή  του νέου κλειστού γυμναστηρίου στα Ιωάννινα, να αναβάλλει το Π.Δ. της  λίμνης Παμβώτιδας,   να αναβάλλει αεροπορικά δρομολόγια και να  εξαγγέλλει επί χάρτου έργα όπως για παράδειγμα τον  πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο της λίμνης.
Φρόντισε επίσης να ξεπουλήσει  το λιμάνι  της Ηγουμενίτσας στους Ιταλούς, άρον-άρον  πριν την «πτώση»  του, υπονομεύοντας  το δημόσιο συμφέρον  και την προοπτική  ανάπτυξης  του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής.
Οι Γιαννιώτες και οι Ηπειρώτες σας έχουν από καιρό γυρίσει την πλάτη.
Στην κάλπη θα μπει και η υπογραφή.


Το ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων στη δική του ανακοίνωση, τονίζει:

Η παραδοχή  του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για την σιδηροδρομική  σύνδεση της Ηπείρου ως  σεναρίου  επιστημονικής φαντασίας, αποδεικνύει  σε υπέρτατο βαθμό τα ψεύδη του ιδίου, του Υπουργείου Υποδομών και  Μεταφορών, των Βουλευτών της Ηπείρου καθώς και του Περιφερειάρχη  απέναντι στους Ηπειρώτες.
Αυτή τη φορά ο Πρωθυπουργός ήξερε αλλά  απέδειξε ότι και όλοι ήξεραν, απλώς συνέχιζαν να ψεύδονται, όπως   καθημερινά έχουν μάθει να ψεύδονται για να υφαρπάξουν για μια ακόμη  φορά την ψήφο των πολιτών της Ηπείρου, χαρακτηριστικό παράδειγμα η  σύνδεση του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά.
Οι Ηπειρώτες τους  έμαθαν  όπως άλλωστε και ολόκληρη η Ελλάδα δυστυχώς μέσα και από το  τραγικό συμβάν των Τεμπών, με την απώλεια αθώων ψυχών.
Τα  συμπεράσματα έχουν εξαχθεί και θα επικυρωθούν στην κάλπη, ζούνε στη δική  τους  πραγματικότητα, αυτοθαυμάζονται και διεκδικούν πλέον δικαίως μια  θέση στο sequel της ταινίας STAR TREK.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back