ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Τρεις μετακινήσεις για υπάλληλο»

Εικόνα του άρθρου «Τρεις μετακινήσεις για υπάλληλο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/06/2021, 12:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H ΔΑΣ ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει ότι εργαζόμενος του Δήμου Ιωαννιτών, μετακινήθηκε μεταξύ υπηρεσιών τρεις φορές, κατά την παρούσα δημοτική περίοδο, τον Σεπτέμβριο του 2019, τον Οκτώβριο του 2020 και τον Ιούνιο του 2021.

Η παράταξη δεν αμφισβητεί το δικαίωμα της δημοτικής αρχής να μετακινεί προσωπικό, θεωρεί όμως ότι «τρεις μετακινήσεις σε έναν υπάλληλο εύκολα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η δημοτική αρχή συνειδητά δεν αξιοποιεί το προσωπικό,  πάρα τους ειδικούς συμβούλους και τους συνεργάτες που έχει προσλάβει για να κάνει τη λεγόμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών».  

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος αιτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο να φύγει από τον Δήμο, αλλά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό, λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών και εξαιτίας της επικείμενης συνταξιοδότησης άλλου εργαζομένου που υπηρετεί στο ίδιο τμήμα.

«Η  δημοτική αρχή έχει και το μέτρο της αξιολόγησης και όλο το πειθαρχικό δίκαιο σε περίπτωση που θεωρεί ότι κάποιος υπάλληλος δεν έχει κάνει σωστά τη δουλειά του. Και τα δύο τα έχει αξιοποιήσει μέχρι τώρα σε κάθε ευκαιρία που της δόθηκε ώστε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους» αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ και την καλεί να ανακαλέσει τη μετακίνηση. Επίσης, καλεί εργαζόμενους-ες στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο ΕΚΙ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back