Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 20-07-2020, 14:04
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο πλαίσιο των πανελλαδικών εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων υποδέχεται αυτές τις ημέρες τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Παρασκευή 24 Ιουλίου, Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, 12:00 / 13:00 / 14:00.

Χορευτικά σόλι Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Χορογραφία: Θανάσης Σολωμός. Χορεύει: Γιάννης Γκάντσιος. Μουσική σύνθεση: Θεόδωρος Ρέγκλης.

Σάββατο και Κυριακή, 25 και 26 Ιουλίου, Ιτς Καλέ, 20:30.

Ένα περιοδεύον αφιέρωμα στον Θεόφραστο Σακελλαρίδη και σε ζωντανές «ραδιοφωνικές» οπερέτες.

Το 2020 συμπληρώνονται 70 χρόνια από τον θάνατο του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, ενός δημιουργού του οποίου το αποτύπωμα στην εγχώρια μουσικοθεατρική ζωή υπήρξε βαθύ, παρά το γεγονός πως το δημιουργικό πεδίο στο οποίο διέπρεψε ήταν το ελαφρό μουσικό θέατρο. Η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τον πρωτεργάτη της ελληνικής οπερέτας, παρουσιάζοντας δύο από τα σημαντικότερα έργα του με τη μορφή ζωντανής «ραδιοφωνικής» παράστασης. Τα δύο έργα παρουσιαστούν εναλλάξ σε έξι αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα.

-Σάββατο 25 Ιουλίου, Ιτς Καλέ, 20:30

Χαλιμά (1926) 

Ενορχήστρωση για τετραμελές ενόργανο σύνολο: Μιχάλης Παρασκάκης.

Χαλιμά: Άννα Στυλιανάκη, Σαχ Ρουμάν: Δημήτρης Πακσόγλου, Αμηνά: Μυρτώ Μποκολίνη, Αλή Μουσακάς: Βαγγέλης Μανιάτης, Αβούλ/Καδής/Ρασίντ: Κωστής Ρασιδάκης, Ζουμπέιντα: Λυδία Αγγελοπούλου.

-Κυριακή 26 Ιουλίου, Ιτς Καλέ, 20:30

Θέλω να δω τον Πάπα! (1920)

Ενορχήστρωση για τετραμελές ενόργανο σύνολο: Μιχάλης Παπαπέτρου.

Άννα: Μυρτώ Μποκολίνη, Αδριανός: Δημήτρης Πακσόγλου, Ρίτα: Άννα Στυλιανάκη, Κα Λατρούδη: Λυδία Αγγελοπούλου, Λατρούδης: Βαγγέλης Μανιάτης, Βαρονάς: Κωστής Ρασιδάκης.

Σε ανακοίνωσή της, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σημειώνει ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας, όπως και κατά την είσοδο και έξοδο στους αρχαιολογικούς χώρους.

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Προκρατήσεις εδώ.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2