Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Ηπείρου: Συνεργασία με την EBRD

Εικόνα του άρθρου Τράπεζα Ηπείρου: Συνεργασία με την EBRD
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2020, 15:06
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), στην πρωτοβουλία για τη διασύνδεση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με τοπικούς συμβούλους, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και την πρόσβαση σε τεχνογνωσία που θα τις βοηθήσει να αναπτυχθούν.

Η Τράπεζα Ηπείρου διοργάνωσε χτες, 3 Νοεμβρίου, διαδικτυακή συνάντηση με στελέχη της EBRD. «Οι τοπικοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν για τα οφέλη που μπορούν να έχουν μέσω του προγράμματος και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για να ενταχθούν στο δίκτυο συνεργατών της EBRD στην Ήπειρο».

Σύμφωνα με την τράπεζα, οι «μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου θα μπορούν να επωφεληθούν λαμβάνοντας την κατάλληλη συμβουλευτική καθοδήγηση».

Η υλοποίηση των συμβουλευτικών υπηρεσιών βασίζεται στη λογική του διαμοιρασμού του κόστους, με ποσοστό 70% - 88% του συμβουλευτικού κόστους να καλύπτεται από την EBRD και το υπόλοιπο 12%-30% από την ίδια την επιχείρηση. Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση του συμβουλευτικού έργου, πραγματοποιείται έλεγχος στην επιχείρηση για να μετρηθεί ο αντίκτυπος και τα αποτελέσματα που υπήρξαν από την υλοποίηση του έργου.

Ο Ιωάννης Βουγιούκας, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου, σε δήλωσή του που διένειμε η τράπεζα, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από εξειδικευμένους τοπικούς συμβούλους μπορεί να λειτουργήσει ως πυξίδα για τις επιχειρήσεις, συμβάλλοντας άμεσα στην ανάπτυξη τους».

Επίσης, η Δήμητρα Παπανδρέου, επικεφαλής του προγράμματος Advice for Small Businesses στην Ελλάδα, στην ίδια ανακοίνωση, τονίζει ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Τράπεζα Ηπείρου υποστηρίζει το έργο μας καθώς θεωρούμε ότι αυτό θα βοηθήσει να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στις επιχειρήσεις αλλά και τους συμβούλους που εδρεύουν στην Ήπειρο. Είναι μέλημά μας να καλύψουμε τις ανάγκες όχι μόνο των επιχειρήσεων που βρίσκονται στα αστικά κέντρα αλλά και σε κάθε γωνιά της χώρας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back