ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρυσό βραβείο για την Τράπεζα Πειραιώς

Εικόνα του άρθρου Χρυσό βραβείο για την Τράπεζα Πειραιώς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2021, 20:37
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με το χρυσό βραβείο «Gold 2021- EBRD Sustainability Award-Financial Intermediaries» βραβεύτηκε η Τράπεζα Πειραιώς από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Η Τράπεζα αναδείχθηκε πρώτη για τις δράσεις της σε θέματα βιώσιμης τραπεζικής μεταξύ 100 διεθνών τραπεζών, μελών της EBRD, με βάση την ετήσια αξιολόγηση που στηρίζεται σε στοιχεία που αφορούν τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιδόσεις τους. Ιδιαιτέρως αναδείχθηκε το γεγονός ότι είναι η πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα που δημιούργησε sustainability linked loans, δηλαδή δάνεια των οποίων το τελικό επιτόκιο καθορίζεται από το βαθμό επίτευξης περιβαλλοντικών στόχων.

Αναφερόμενος στη βράβευση της tράπεζας από την EBRD, ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η νέα αυτή διεθνής διάκριση αναγνωρίζει την ηγετική θέση της Τράπεζας Πειραιώς στην ελληνική αγορά, σε ό,τι αφορά στην υιοθέτηση των Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής, τις οποίες πριν από δύο χρόνια συνδιαμόρφωσε  μαζί με άλλες 29 διεθνείς τράπεζες».

Επίσης, η ανώτερη γενική διευθύντρια Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής Ελένη Βρεττού, συμμετέχοντας σε συζήτηση που προηγήθηκε της βράβευσης, τόνισε μεταξύ άλλων: « Ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας και τους στηρίζουμε ώστε να υιοθετήσουν κριτήρια ΕSG με έμφαση όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην κοινωνική υπευθυνότητα και τη βελτίωση της διακυβέρνησης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back