Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τράπεζα θεμάτων: Αργοπορίες και αναβολές στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Τράπεζα θεμάτων: Αργοπορίες και αναβολές στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/05/2023, 18:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με πολλά προβλήματα, καθυστερήσεις ή και αναβολές εξετάσεων, ξεκίνησαν οι ενδοσχολικές εξετάσεις σήμερα στα σχολεία (και) του νομού Ιωαννίνων.

Το πρόβλημα είναι ότι η πολυσυζητημένη και συχνότατα προβληματική εκπαιδευτικά «τράπεζα θεμάτων» δεν λειτούργησε.

Στα σχολεία του νομού Ιωαννίνων, αυτό «μεταφράστηκε» σε σημαντικές καθυστερήσεις, τον μαθητόκοσμο στα προαύλια των σχολείων.

Η κατάρρευση του συστήματος προκάλεσε εύλογες ανησυχίες και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου έτρεχε από το πρωί να μαζέψει την κατάσταση, ανάλογα πάντα με τις οδηγίες που έρχονται.

Το δε Υπουργείο Παιδείας δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ικανοποιητικά το πρόβλημα και να συστήνει «να παραμείνουν οι μαθητές στα σχολεία» και… «υπομονή».

Σύμφωνα με πηγές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου, οι εξετάσεις σε όλα τα σχολεία του νομού Ιωαννίνων ολοκληρώθηκαν, έστω με καθυστέρηση.

Σε κάποια σχολεία των υπολοίπων τριών νομών δεν έγιναν εξετάσεις σήμερα και οι μαθητές-τριες που δεν εξετάστηκαν, θα εξεταστούν αύριο Τρίτη, 30/5.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με καταγγελίες γονιών, αντίστοιχες περιπτώσεις υπάρχουν και σε σχολικές μονάδες του νομού Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back