Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Κολλημένος» με το λόμπι των όπλων

Εικόνα του άρθρου Τραμπ: «Κολλημένος» με το λόμπι των όπλων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2019, 22:41
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι μιλάει με το πανίσχυρο λόμπι των όπλων, τη National Rifle Association (NRA) προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι «πολύ ισχυρές απόψεις» του λόμπι των όπλων θα ληφθούν υπόψη καθώς ηγέτες του Κογκρέσου εξετάζουν το ενδεχόμενο νομοθεσίας για την οπλοκατοχή έπειτα από δύο πολύνεκρες ένοπλες επιθέσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο Τραμπ είπε επίσης πως διεξάγονται σοβαρές συζητήσεις ανάμεσα στους ηγέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας σχετικά με την επέκταση των ελέγχων του ιστορικού για τις πωλήσεις όπλων μετά τον θάνατο 31 ανθρώπων στις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Ελ Πάσο του Τέξας και στο Ντέιτον του Οχάιο.

Η NRA, που είναι ένα σημαντικός χορηγός πολλών Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, εξέφρασε σε χθεσινή ανακοίνωσή της την αντίθεσή της στην επιβολή οποιωνδήποτε περαιτέρω περιορισμών.

Ο Τραμπ έγραψε σήμερα στο Twitter πως «μιλάει με τη NRA, και με άλλους, έτσι ώστε οι πολύ ισχυρές απόψεις τους να εκπροσωπηθούν πλήρως και να γίνουν σεβαστές».

Ο Τραμπ δεν αποσαφηνίζει στα τουίτ του ποια συγκεκριμένα βήματα θα υποστήριζε.

«Είμαι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της Δεύτερης Τροποποίησης, αλλά πρέπει όλοι να εργαστούμε από κοινού για το καλό και την ασφάλεια της Χώρας μας», έγραψε αναφερόμενος στο συνταγματικό δικαίωμα -θέμα ερμηνείας- της οπλοκατοχής. «Μπορούν να γίνουν πράγματα κοινής λογικής που είναι καλά για τον καθένα».

Οι δύο πολύνεκρες ένοπλες επιθέσεις του Σαββατοκύριακου έχουν συγκλονίσει τη χώρα και έχουν ξανανοίξει τον δημόσιο διάλογο για την οπλοκατοχή.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ απέρριψε την έκκληση 200 δημάρχων να καλέσει πρόωρη συνεδρίαση της Γερουσίας από τις καλοκαιρινές διακοπές για να εξετάσει νομοθεσία για την οπλοκατοχή.

Μια μέρα νωρίτερα ο Τραμπ είπε πως θέλει να ενισχύσει τους ελέγχους του ιστορικού για τις αγορές όπλων και να διασφαλίσει ότι διανοητικά ασθενείς άνθρωποι δεν θα φέρουν όπλα. Προέβλεψε ότι θα υπάρξει υποστήριξη στο Κογκρέσο για αυτά τα δύο μέτρα, αλλά όχι για οποιαδήποτε προσπάθεια να απαγορευτούν τα όπλα εφόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back