πλαισιο πισω tc1
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τρ. Πειραιώς: «Ε-branch» για άτομα με αναπηρία

Εικόνα του άρθρου Τρ. Πειραιώς: «Ε-branch» για άτομα με αναπηρία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2018, 22:11
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Στο πλήρως αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό κατάστημα «e-branch» της Τράπεζας Πειραιώς στους Αμπελόκηπους ξεναγήθηκαν στελέχη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑμεΑ), ώστε να ενημερωθούν για τις νέες υπηρεσίες που προσφέρει η Τράπεζα για τα άτομα με αναπηρία.

Στο e-branch παρέχεται σειρά ειδικών υπηρεσιών για πελάτες με προβλήματα όρασης και ακοής. Για παράδειγμα παρέχεται διενέργεια συναλλαγών ταμείου για πρώτη φορά χωρίς την ανάγκη παράστασης και υπογραφής μαρτύρων, με χρήση της υπηρεσίας «Ταμίας από Απόσταση», όπου ο πελάτης επικοινωνεί μέσω video κλήσης με έμπειρο ταμία της Τράπεζας. Παράλληλα είναι πλήρως προσβάσιμο σε χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ, στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Κ. Γαργάλης, ταμίας της ΕΣΑμεΑ, ο Δ. Σηφάκης, μέλος της Ε.Γ. της ΕΣΑμεΑ και ο Π. Μαρκοστάμος, γγ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και στέλεχος ΕΣΑμεΑ.

Από την πλευρά της Τράπεζας παραβρέθηκαν, ο διευθύνων σύμβουλος Χρ. Μεγάλου, ο ανώτερος γενικός διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής Β. Κουτεντάκης, ο Στ. Μυτιληναίος, γενικός διευθυντής Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Δικτύου Αττικής Μ. Πουλάκης.

Όπως ανέφερε ο Δ. Σηφάκης. η συγκεκριμένη ενέργεια της Τράπεζας Πειραιώς καλύπτει μεγάλο φάσμα από τα διαχρονικά αιτήματα του αναπηρικού κινήματος σε σχέση με τις συναλλαγές των ατόμων με αναπηρία με το τραπεζικό σύστημα. Η προσβασιμότητα των τραπεζών από τα άτομα με αναπηρία σε συνθήκες αξιοπρέπειας αποτελεί δικαίωμα και διευκόλυνση χιλιάδων πολιτών. Προέτρεψε δε όλες τις τράπεζες να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο παράδειγμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μεγάλου, υποδεχόμενους τους εκπροσώπους της ΕΣΑμεΑ, επισήμανε ότι αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, η Τράπεζα Πειραιώς, με καινοτόμο προσέγγιση, καλύπτει τις εξειδικευμένες ανάγκες των ατόμων με αναπηρία προσθέτοντας ότι, τα e-branch είναι τα πρώτα καταστήματα που παρέχουν ταυτόχρονα τέτοιες υπηρεσίες, ενώ συνεχίζοντας στην ίδια φιλοσοφία, έχει υλοποιήσει παρόμοιες υπηρεσίες για το σύνολο του δικτύου της Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3