ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Τρ. Αλμπάνης: «Καμία δικαιολογία πια για τη Γεωπονική»

Εικόνα του άρθρου Τρ. Αλμπάνης: «Καμία δικαιολογία πια για τη Γεωπονική»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2023, 15:22
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα Γιάννενα Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το αίτημα σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων (και) της Γεωπονικής στην Άρτα, έχει κατατεθεί εδώ και τέσσερα χρόνια.

«Καμία ουσιαστική δικαιολογία δεν υφίσταται πλέον για την κωλυσιεργία και την επίκληση της γραφειοκρατίας. Η Πολιτεία χρωστάει στους αποφοίτους και στις οικογένειες τους να αποδώσει αυτό που δικαιούνται και αυτό που προϋποθέτει η ολοκλήρωση ενός αναβαθμισμένου και απαιτητικού προγράμματος σπουδών σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο. Ενός προγράμματος σπουδών που έχει εγκριθεί και λειτουργεί υπό την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του, λέγοντας επίσης ότι το σχετικό αίτημα για τα νέα τμήματα έχει υποβληθεί από το 2019.

Ο κ. Αλμπάνης δηλώνει τη συμπαράστασή του στο αίτημα φοιτητών, αποφοίτων, καθηγητών των νέων γεωπονικών τμημάτων  και ζητάει να χορηγηθούν άμεσα τα επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους των πανεπιστημιακών τμημάτων του γεωτεχνικού τομέα που ιδρύθηκαν με νόμους του 2018 και του 2019, καθώς και να γίνουν δεκτές και να εφαρμοστούν άμεσα οι προτάσεις των 11 τμημάτων Γεωπονίας στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Θεσσαλίας, Πατρών, Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Διεθνές και Ελληνικό Μεσογειακό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back