Oikonomou pisoi
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Τρ. Αλμπάνης: «Ανάγκη για επαρκή ενέργεια, χαμηλού κόστους»

Εικόνα του άρθρου Τρ. Αλμπάνης: «Ανάγκη για επαρκή ενέργεια, χαμηλού κόστους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2023, 12:16
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο νομό Ιωαννίνων, με δήλωσή του, μετά την εκδήλωση του κόμματος για την «Πράσινη Μετάβαση και τις ΑΠΕ στην Ήπειρο», τονίζει τα εξής, μεταξύ άλλων:

«Η χώρα μας καλείται να πάρει πρωτοβουλίες και να προχωρήσει σε ένα νέο εθνικό σχέδιο ενεργειακής μετάβασης με στόχο την επάρκεια και το χαμηλό κόστος παραγωγής. Είναι σαφές ότι η οικονομία και η κοινωνία έχουν άμεση ανάγκη επαρκούς ενέργειας χαμηλού κόστους. Σε καμία περίπτωση η ανάπτυξη των ΑΠΕ δεν πρέπει και δεν είναι συμβατή με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος».

Στην Ήπειρο, ο κ. Αλμπάνης τονίζει ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην ανάπτυξη των ΑΠΕ πρέπει «να είναι αντίστοιχη με αυτό που της αναλογεί, βάσει του Εθνικού Στόχου εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ και να σταματήσει άμεσα η ανεξέλεγκτη αδειοδότηση χωροθέτησης ΑΠΕ, η οποία γίνεται καθ΄ υπόδειξη και αίτημα των μεγάλων Βιομηχανικών Εταιριών ΑΠΕ, ενώ απουσιάζει η ουσιαστική διαβούλευση, η εκφρασμένη γνώμη αλλά και η ενεργός συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών».

Προτείνει επίσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα του κόμματος, επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ με την ανάκτηση του 51% του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο, θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στην παραγωγή ενέργειας στο 5% και πάταξη της αισχροκέρδειας, διατίμηση της λιανικής τιμής του φυσικού αερίου και των πετρελαιοειδών, αξιοποίηση του συνόλου των εγχωρίων ενεργειακών πόρων στο ενεργειακό μείγμα συμπεριλαμβανομένου του λιγνίτη και προστασία των ευάλωτων καταναλωτών από τις αποκοπές ρεύματος

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back