ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τους «έπνιξαν» τα εντομοκτόνα

Εικόνα του άρθρου Τους «έπνιξαν» τα εντομοκτόνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2022, 00:21
ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μια μητέρα με το παιδί της, που μόλις διακρίνονται, καλύπτουν τη μύτη τους προκειμένου να προστατευθούν από τα εντομοκτόνα για τα κουνούπια που ψεκάζουν στους δρόμους δημοτικοί υπάλληλοι της Dhaka South City Corporation (DSCC). Μπαγκλαντές, Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022.

Τα περιστατικά που διαγνώστηκαν με δάγκειο πυρετό αυξήθηκαν απότομα στο Μπαγκλαντές το τελευταίο 24ωρο, αφού 334 ακόμη άτομα νοσηλεύτηκαν. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα επιστημονικών μελετών, εκτιμήθηκε ότι το 58% των υπαρχουσών μεταδιδόμενων ασθενειών που είναι γνωστό ότι πλήττουν τους ανθρώπους, δηλαδή σχεδόν οι έξι στις δέκα, ήδη έχουν εμφανίσει τάση επιδείνωσης εξαιτίας των κλιματικών κινδύνων. Εν μέρει, αυτό οφείλεται στο ότι η κλιματική αλλαγή φέρνει -π.χ. μέσω πλημμυρών και καταιγίδων- τους ανθρώπους πιο κοντά στα παθογόνα μικρόβια, διευρύνοντας έτσι συνεχώς την έκταση της Γης όπου τέτοιοι μικροοργανισμοί είναι δυνατό να μεταδώσουν ασθένειες, όπως ο δάγκειος πυρετός, η ελονοσία, ο πυρετός της Λάσα, η νόσος των λεγεωναρίων, η νόσος Lyme κ.ά.

Φωτογραφία: EPA/MONIRUL ALAM

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back