ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Φήμες για νέα απόπειρα πραξικοπήματος

Εικόνα του άρθρου Τουρκία: Φήμες για νέα απόπειρα πραξικοπήματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2016, 15:24
ΚΟΣΜΟΣ

Έντονες είναι οι φήμες τις τελευταίες ώρες ότι στην Τουρκία έχει επιχειρηθεί και δεύτερη απόπειρα πραξικοπήματος, αφού περίπου 7.000 ένοπλοι αστυνομικοί σε βαρέα οχήματα έχουν περιβάλλει την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ που χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε μια κίνηση που Τούρκος υπουργός αποκάλεσε «έλεγχο ασφαλείας».

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Άγκυρα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της γείτονος, η «απόπειρα» σημειώθηκε στη βάση του Ιντσιρλίκ, η οποία έκλεισε, ενώ υπάρχει μεγάλη κινητικότητα των στρατιωτικών δυνάμεων.

Η εφημερίδα Χουριέτ ανέφερε νωρίτερα ότι η αστυνομία στα Άδανα είχε προειδοποιηθεί για μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος και αμέσως έθεσε δυνάμεις σε συναγερμό.

Οι δυνάμεις ασφαλείας οπλισμένοι με τουφέκια και τεθωρακισμένα οχήματα που χρησιμοποιούν τα τουρκικά ΜΑΤ φαινόντουσαν σε φωτογραφίες που ανήρτησαν αυτόπτες μάρτυρες στο διαδίκτυο.

Στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος, πολλοί στρατιωτικοί στην Αεροπορική Βάση Ιντσιρλίκ, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή της, στρατηγό Μπεκίρ Ερτζάν Βαν, συνελήφθησαν με την κατηγορία της προδοσίας από τις τουρκικές αρχές, εφόσον υπήρξαν πληροφορίες ότι ένα από τα F-16 που συμμετείχαν στην εξέγερση για την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν είχε ανεφοδιαστεί εκεί.

Ο διοικητής μάλιστα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει άσυλο στις ΗΠΑ, αλλά το αίτημα προφανώς απορρίφθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back