ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τουριστική «ταυτότητα» και με… Ολυμπιάδα

Εικόνα του άρθρου Τουριστική «ταυτότητα» και με… Ολυμπιάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/01/2021, 23:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ζίτσας προσπαθεί να «χτίσει» την τουριστική του ταυτότητα, με το βλέμμα στη μετά-Covid εποχή.

«Ο Δήμος Ζίτσας μπορεί να μην είναι κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, οι προσπάθειες όμως που καταβάλλονται από τη δημοτική αρχή είναι να βγει η περιοχή από την αφάνεια και να κερδίσει μεγαλύτερο κομμάτι από την τουριστική ‘πίτα’ της Ηπείρου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή τηλεδιάσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου, του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Ράδου και αντιπροσωπείας της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Ο Δήμος Ζίτσας θεωρεί ότι μπορεί να αναπτύξει τον αγροτουρισμό, τον οινοτουρισμό και τον θρησκευτικό τουρισμό. Στο κάδρο έχει βάλει επίσης τον πολιτισμό με τους αρχαιολογικούς χώρους και τις σύγχρονες μορφές τέχνης.

Όσον αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους, επιθυμεί να τους συνδέσει με την  Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, «με στόχο να «χτιστεί» διεθνώς ως brand name και ταυτόχρονα οι χώροι αυτοί να αποτελέσουν σε ετήσια βάση προορισμό για σχολικές εκδρομές» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Ολυμπιάδα ήταν η δεύτερη κόρη του Νεοπτόλεμου ΙΙ, βασιλιά των Μολοσσών της Ηπείρου.

Κατά τα άλλα, o Δήμος επιδιώκει:

-Την αξιοποίηση του υπό κατασκευή Μόνιμου Εκθετηρίου Οίνου στην Κοινότητα Ζίτσας. Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, όπως σημειώνεται, θα  συνεργαστεί με τον Δήμο Ζίτσας για την ανάδειξη και την προώθηση του οίνου που παράγεται εδώ και πολλές δεκαετίες στην περιοχή και αποτελεί προϊόν Π.Ο.Π.

-Τον καθαρισμό και τη σήμανση περιπατητικών διαδρομών για τη δημιουργία του παρακαλάμιου μονοπατιού με την επωνυμία «Δρόμος του Αλατιού» και  την ένταξή του στο Epirus Trail.

-Την αξιοποίηση των θρησκευτικών μνημείων και μοναστηριών του Δήμου Ζίτσας.

-Την ολοκλήρωση του Μουσείου των Ευεργετών στην Κοινότητα Γραμμένου καθώς και του Λαογραφικού Μουσείου στην Κοινότητα Καρίτσας.

-Την ανάδειξη και λειτουργία της Πινακοθήκης «Κώστα Μαλάμου» στη Ζίτσα με μοναδικά έργα χαρακτικής, η οποία αποτελεί μια από τις καλύτερες πινακοθήκες στην Ελλάδα.

-Την πλήρη αξιοποίηση του ποταμού Καλαμά με σκοπό την ανάπτυξη δραστηριοτήτων όπως Rafting, Canoe Kayak, Outdoors activities, mountain bikes και άλλων δραστηριοτήτων ευεξίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back