Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Toyota Corolla: Εξοπλισμένο με νέες τεχνολογίες

Εικόνα του άρθρου Toyota Corolla: Εξοπλισμένο με νέες τεχνολογίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2019, 12:20
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα γκάμα τεχνολογιών άνεσης και πρακτικότητας ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου Toyota Corolla στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει μία οθόνη πολλαπλών πληροφοριών 7", με δυνατότητα επιλογής μεταξύ ψηφιακού και αναλογικού ταχύμετρου. Ο πίνακας μπορεί έχει επίσης πρόγραμμα τρισδιάσταστης απεικόνισης, όπου τα όργανα μοιάζουν να αιωρούνται.

Στο Head-up Display, η θέση και η φωτεινότητά του ρυθμίζονται μέσω διακοπτών του τιμονιού, μία προαιρετική έγχρωμη οθόνη TFT Head-up Display 10" προβάλλει διάφορες πληροφορίες σχετικές με την οδήγηση και προειδοποιήσεις στο παρμπρίζ στο πεδίο ορατότητας του οδηγού, όπως όρια ταχύτητας, οδηγίες πλοήγησης και δείκτη οικολογικής οδήγησης.

Η νέα έγχρωμη οθόνη αφής 8" στην κεντρική κονσόλα περιλαμβάνει το Toyota's Touch 2 με το σύστημα Go multimedia & navigation. Το σύστημα περιλαμβάνει λειτουργίες ελέγχου αφής και ζουμ.

Το eCall

Το eCall βοηθά τους οδηγούς σε ένα ατύχημα, όπου ενεργοποιούνται οι αερόσακοι. Αυτό επικοινωνεί αυτόματα με εθνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες όπως θέση οχήματος και αριθμός επιβατών και διασφαλίζονται ότι οι επιβαίνοντες θα μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο υποστήριξης έκτακτης ανάγκης ακόμα και αν είναι ακινητοποιημένοι λόγω σοβαρής πρόσκρουσης.

Το eCall επιτρέπει επίσης στους επιβάτες να επικοινωνήσουν απευθείας με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέσω ενός μπουτόν one-push. Η κλήση γίνεται με χρήση της ενσωματωμένης κάρτας SIM στο όχημα, χωρίς χρέωση για τον ιδιοκτήτη.


Νέα εφαρμογή συνδεδεμένων υπηρεσιών

Συνδεδεμένες υπηρεσίες προσφέρονται στο νέο Corolla. Αυτή η νέα εφαρμογή φέρνει πολυάριθμα χαρακτηριστικά άνεσης όπως, καθοδήγηση τελευταίου χιλιομέτρου (Last Mile guidance), πλοήγηση Send to Car, Find my Car, Ανάλυση Οδήγησης (Driving analytics) και Υπενθύμιση Σέρβις (Maintenance Reminder).

Οι υβριδικές εκδόσεις μπορούν να εφοδιάζονται με ένα ηχοσύστημα JBL Premium Sound System 8-ηχείων. Τα ηχεία - συμπεριλαμβανομένου του twitter τύπου κόρνας της JBL τοποθετημένου στην κολόνα Α -έχουν προσαρμοστεί ειδικά στην ακουστική της καμπίνας.

Ένα σύστημα ασύρματης φόρτισης επιτρέπει την επαναφόρτιση όλων των κινητών τηλεφώνων που είναι συμβατά με Wireless Power Consortium (WPC) τοποθετώντας τα απλά σε μία ειδική επιφάνεια μπροστά από τον επιλογέα ταχυτήτων.

Η πανοραμική οροφή Skyview περιλαμβάνει δύο κρυστάλλινα πάνελ, από τα οποία το εμπρός τμήμα είναι συρόμενο πετυχαίνοντας μέγιστο άνοιγμα 272 χιλ. Ένας ανεμοθραύστης μειώνει το θόρυβο του αέρα όταν το πάνελ είναι τελείως ανοιχτό και οροφή εφοδιάζεται με ένα εσωτερικό, ηλεκτρικό σκιάδιο.


Αυτόματο παρκάρισμα

Το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος χρησιμοποιεί πίσω κάμερα και αισθητήρες υπερήχων στον εμπρός προφυλακτήρα για τον εντοπισμό κατάλληλων κάθετων και παράλληλων χώρων στάθμευσης. Στη συνέχεια, αυτό εφαρμόζει αυτόματα τη σωστή αλληλουχία ελιγμών διεύθυνσης για να παρκάρει το όχημα στο χώρο στάθμευσης. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο οδηγός είναι να ελέγχει την ταχύτητα του οχήματος. Ενεργοποιεί αυτόματα το σύστημα Intelligent Clearance Sonar (ICS), εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των ελιγμών παρκαρίσματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back