Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Του Παπίγκου… τα όρια

Εικόνα του άρθρου Του Παπίγκου… τα όρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2021, 00:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Μεγάλο Πάπιγκο θέλει μάλλον… να μεγαλώσει, και η προοπτική αυτή κάθε άλλο παρά βρίσκει σύμφωνους τους πάντες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου συνεδριάζει αύριο 13 Απριλίου, στις 15:00, με τηλεδιάσκεψη, με τον δήμαρχο Γιώργο Σουκουβέλο να είναι ο εισηγητής του θέματος που έχει τον τίτλο «Διόρθωση-διευκρίνιση ορίων οικισμού Τ.Κ. Παπίγκου».

Κι ενώ η δημοτική αρχή Ζαγορίου κάνει λόγο για «διόρθωση ορίων του οικισμού», η Ένωση Αποδήμων Παπίγκου, με πρόεδρο τον Γιώργο Δόση, μιλάει ξεκάθαρα για «επέκταση» και ζητά με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παπίγκου να αποσύρει το αίτημα και να φέρει το θέμα προς συζήτηση σε γενική συνέλευση.

Η Ένωση Αποδήμων Παπίγκου αναφέρει καταρχάς ότι δεν πρόκειται για «διόρθωση» αλλά για «επέκταση των οικιστικών ορίων του Μεγάλου Παπίγκου και εκφράζει την έκπληξή του για το πώς προέκυψε ξαφνικά τέτοιο ζήτημα.

«Ουδέποτε από όσο γνωρίζουμε, ετέθη θέμα επέκτασης του οικισμού σε όλες τις συναντήσεις μας και συνελεύσεις μας, αλλά και τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το έτος 2019. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι απόφαση φορέων και κατοίκων» αναφέρει.

Θυμίζει δε ότι η Κοινότητα Παπίγκου έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός εδώ και 50 χρόνια, όπως και ότι οποιαδήποτε επέκταση του οικισμού έχει διάφορες διαστάσεις.

Μία από αυτές, αφορά το εγχείρημα της υποψηφιότητας του Ζαγορίου για ένταξη στα πολιτιστικά τοπία της Unesco.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back