Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Τιμωρητική» χρηματοδότηση στα πανεπιστήμια

Εικόνα του άρθρου «Τιμωρητική» χρηματοδότηση στα πανεπιστήμια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/01/2020, 21:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ως «αντιεκπαιδευτικό, αντιδραστικό και αντιδημοφιλές» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως για τα πανεπιστήμια, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Ειδικά για τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, η βουλευτής Ιωαννίνων σημείωσε πως «η κυβέρνηση παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο η χρηματοδότηση θα γίνεται κατά 80% με βάση γενικά κριτήρια και κατά 20% με ειδικά και τιμωρητικά κριτήρια».

Πρόσθεσε ότι «αν ένα ΑΕΙ δεν επιτύχει τους δείκτες ποιότητας και επιτευγμάτων, η χρηματοδότηση που δεν θα λάβει ως συνέπεια της αξιολόγησης, θα κατανεμηθεί στη χρηματοδότηση των λοιπών ΑΕΙ».

Επίσης, κατηγόρησε το Υπουργείο Παιδείας ότι απαντά στο αίτημα των Πανεπιστημίων για διατήρηση της χρηματοδότησης στα περσινά επίπεδα «με την εισαγωγή μοντέλων χρηματοδότησης που εφαρμόζονται στην αγορά, που υπονομεύουν την ακαδημαϊκότητα και που προδιαγράφουν τη μείωση της χρηματοδότησης των περισσότερων -εάν όχι όλων- πανεπιστημίων κατά 20%».

Ακόμα, η κα Τζούφη αναφέρθηκε στην αναστολή των 37 νέων τμημάτων των ΑΕΙ, υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν υπολογίζει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, αγνοεί το στρατηγικό τους σχεδιασμό και συρρικνώνει τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back