Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Νεκρός ο 33χρονος που αγνοούνταν στη Ζάκυνθο (upd)

Εικόνα του άρθρου Κακοκαιρία: Νεκρός ο 33χρονος που αγνοούνταν στη Ζάκυνθο (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2016, 16:27
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός εντοπίστηκε ο άτυχος Ζακυνθινός που αγνοούνταν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή του Βανάτου. 

Τον νεαρό βρήκε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο ακολούθησε το ρεύμα των υδάτων και τον εντόπισε κάτω από ένα δέντρο. Στην συνέχεια στο σημείο έσπευσαν οι άντρες της ΕΜΑΚ που απεγκλώβισαν νεκρό τον άτυχο Ζακυνθινό.

Την σωρό του παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.


Ένας 33χρονος αγνοείται στη Ζάκυνθο, την οποία πλήττει κακοκαιρία από το Σάββατο. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου. Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της πυροσβεστικής που ερευνά την περιοχή.

Έρευνες διεξάγονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου καθόσον βρέθηκε το Ι.Χ που οδηγούσε και ντεραπάρισε τα μεσάνυχτα λόγω της βροχόπτωσης.

Η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην πόλη της Ζακύνθου, αλλά και στα χωριά Πηγαδάκια, Σκουλικάδο, Τσιλιβή.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων επιχειρούν 11 πυροσβέστες με δύο οχήματα, επτά αντλίες και δύο διασωστικές λέμβοι.

Όπως αναφέρει η «ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ» (imerazante.gr), απ' όπου και η φωτογραφία, συναγερμός σήμανε όταν κάτοικοι της περιοχής των Αμπελοκήπων ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία πως η στάθμη των νερών του Αγίου Χαραλάμπη, στο ύψος της γέφυρας του Ξιφίτα, έχει ανέβει επικίνδυνα και τα νερά έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν τα παρακείμενα χωράφια. 

Μετά την παρατεταμένη βροχόπτωση, ο όγκος των νερών αυξήθηκε πέρα από το επίπεδο επιφυλακής, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί ο κίνδυνος να πλημμυρίσει ακόμη και ο δρόμος πάνω από τη γέφυρα. 

Άμεσα η Πυροσβεστική έφτασε στο σημείο ενώ ειδοποιήθηκε και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας το οποίο με τη σειρά του έδωσε εντολή στα συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών να επέμβουν στο σημείο.


ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Αρκετά προβλήματα έχουν προκαλέσει στην Αττική οι κακές καιρικές συνθήκες. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως αυτή την ώρα 250 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 8 για απεγκλωβισμούς ατόμων.

Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ έχουν ακινητοποιηθεί δεκάδες οχήματα.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back