Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τι νέα λοιπόν, μικρό μου κρινάκι;

Εικόνα του άρθρου Τι νέα λοιπόν, μικρό μου κρινάκι;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2018, 19:18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Tiger Lily είναι πολλά πράγματα: είναι ο κρίνος ο ποικιλόχρους, το λουλουδάκι που έχει δώσει το όνομά του στα περισσότερα άλλα πράγματα. Είναι επίσης η πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε ο Γούντι Άλεν, μια ψιλοπαρανοϊκή, αλλά και πολύ αστεία απόπειρα. Ακόμα, είναι χαρακτήρας στον Πίτερ Παν, αλλά και το ψευδώνυμο της Κάθριν Μπλέικ, της συγγραφέα και σουφραζέτας.

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, το κυριολεκτικότερο όλων, είναι αυτό που θα μας συμβεί την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στο Ιτς Καλέ. Οι Tiger Lillies κυρίες και κύριοι, είναι η μπάντα που θα ανατρέψει τα πάντα.

Καταρχάς, η εμφάνισή τους στα Γιάννενα είναι ένα σημείο αναφοράς για τα συναυλιακά πράγματα της πόλης. Από τη «συναυλιακή αφάνεια» έχει βγει εδώ και χρόνια, αυτή τη φορά όμως γίνεται κάτι πραγματικά διαφορετικό.

Δεύτερον, οι TL είναι ανατρεπτικοί, ριζοσπάστες, αντικυβερνητικοί, τους τη σπάει ο καπιταλισμός και η ανοησία, είναι είρωνες, είναι αρτίστες, είναι πάρα πολλά πράγματα. Σε μια συνέντευξή του, ο Μάρτιν Ζακς εξηγεί γιατί αρέσουν τόσο πολύ στο ελληνικό οι Lillies, λέγοντας ότι γενικά «αρέσουμε σε κόσμο που δεν του αρέσει η κυβέρνησή του».

Ο ιδρυτής του γκρουπ και «Castrato του υποκόσμου» Ζακς με το ακορντεόν και το γιουκαλίλι, ο μπασίστας Έντριαν Στάουτ με το μουσικό πριόνι και ο ντράμερ Τζόνας Γκόλαντ με τα κρουστά παιχνίδια του παρουσιάζουν μια παράσταση ακραίων συναισθημάτων, στην οποία πρωτοστατούν τα πιο επιτυχημένα (και άρα πιο …τρισάθλια) τραγούδια της ιστορίας τους: Banging in the Nails, Aunty Mabel, Rosa with Τhree Ηearts, Lobotomy, Maria, Start a Fire - καυστικές ρίμες για ενήλικες, με γοτθικές και τσιγγάνικες μπαλάντες, μας προβοκάρουν, χωρίς να φοβούνται να θίξουν τα πιο ανέγγιχτα και ακατάλληλα θέματα.

Επίσης, οι Lillies είναι περσόνες του facebook, με σειρά επιτυχημένων και ξεθερμιστικών memes.

Πάνω από όλα όμως, είναι μια τρομερή μπάντα που παίζει καμπαρέ, gypsy, ψιλοπάνκ θεατρική μουσική και τρομερή συναυλιακή εμπειρία, που καλό είναι να μην τη χάσετε…
  

info

Tiger Lillies, Ιτς Καλέ, 21 Ιουνίου, 21.30 εισιτήρια εδώ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back