ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Εικόνα του άρθρου Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2023, 10:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Μεγάλη Παρασκευή 14/04, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν από το πρωί το Βόρειο Ιόνιο, τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και ενδεχομένως τμήματα της Θράκης ενώ έως το μεσημέρι θα επεκταθούν στα υπόλοιπα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και πιο συγκεκριμένα τους 24-26 oC σε Θεσσαλία και Στερεά, τους 20-24 oC στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τις νησιωτικές περιοχές και τους 25-27 oC στην Κρήτη. Ιδιαίτερα στη Βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 27-29 oC.

 Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες όμως από το μεσημέρι οι αυξημένες συγκεντρώσεις θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας. Τέλος, νότιοι άνεμοι 4-6 και τοπικά 5-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο οι αρχικά νότιοι άνεμοι 4-6 μποφόρ θα στραφούν από το μεσημέρι σε δυτικούς 3-5 μποφόρ. Στον χάρτη 2 φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ (πορτοκαλί σκίαση) καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

Αύριο, Μ. Σάββατο, αναμένονται σποραδικές βροχοπτώσεις ξημερώματα και αργότερα, νεφελώδεις καιρός με θερμοκρασίες ως και 14οC.

Tην Κυριακή του Πάσχα αναμένεται βροχερός γενικά καιρός, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, με θερμοκρασίες ως 13-14 βαθμούς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back