Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τι γίνεται με τους εμβολιασμούς;

Εικόνα του άρθρου Τι γίνεται με τους εμβολιασμούς;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/02/2021, 17:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι φοιτητές Ιατρικής Ιωαννίνων καταγγέλλουν ότι ακυρώθηκαν πολλά ραντεβού προγραμματισμένων εμβολιασμών φοιτητών.

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Ιωαννίνων καταγγέλλει ότι «δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από το κράτος και το τμήμα, πολύ δε περισσότερο ενέργειες από τους αρμόδιους, έτσι ώστε να μην χαθούν αυτά τα ραντεβού και να γίνει άμεσος επαναπρογραμματισμός τους».

Σημειώνουν δε στο ψήφισμα, ότι  «ποιος θα είναι υπεύθυνος αν προκύψουν μαζικά κρούσματα στους φοιτητές που κάνουν κλινική άσκηση και παραμένουν ανεμβολίαστοι; Αν λόγω ενδεχόμενης  ενδονοσοκομειακής διασποράς βγουν κλινικές και στο Πανεπιστημιακό off;».

Ζητάνε άμεσα ένταξη στο σχέδιο εμβολιασμών των φοιτητών των κλινικών ετών κατά προτεραιότητα μαζί με τους υγειονομικούς, επιστροφή στις κλινικές με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας, για όλους τους φοιτητές δωρεάν, να συνεδριάσει άμεσα το τμήμα και να απαιτήσει την άμεση επιστροφή στις κλινικές των 4ετών και 5ετών φοιτητών, κ.α.

Τέλος, καλούν σε αποχή από τα τηλεμαθήματα και τις κλινικές την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου και σε συμμέτοχη στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν σωματεία εργαζόμενων στην δημόσια υγεία στην πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στις 9  το πρωί

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε το «Ιπποκράτειο» της Αθήνας, σε μέρα που κανονικά δεν γίνονται τακτικοί εμβολιασμοί και δήλωσε ότι «οδεύουμε στους 700.000 εμβολιασμούς». Καταρχάς, σήμερα έγιναν εμβολιασμοί όσων έχασαν το ραντεβού τους λόγω κακοκαιρίας.

Ο κ. Κικίλιας και η κυβέρνηση προτιμάει να χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τον αριθμό των συνολικών δόσεων. Ωστόσο, ολοκληρωμένη είναι η διαδικασία για περίπου το ένα τρίτο αυτών. Αυτό το ένα τρίτο, μπορεί να λαμβάνει και «πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Ο υπουργός υπερθεμάτισε ως συνήθως, λέγοντας ότι «σήμερα οδεύουμε στους 700.000 εμβολιασμούς. Το πρόγραμμα προχωράει πολύ καλά και η μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους εργαζόμενους στο Ε.Σ.Υ. και την οργανωμένη Πολιτεία είναι η θετική ανταπόκριση, τα χαμόγελα και η ικανοποίηση των συμπολιτών μας».

Ωστόσο, υπάρχουν ήδη μερικά ζητήματα. Πρώτον, ότι συμπολίτες ηλικίας 70+ αντιμετώπισαν πρόσκαιρα ζητήματα με το κλείσιμο ραντεβού, ειδικά μέσω φαρμακείων και στα Γιάννενα. Το πρόβλημα λύθηκε άμεσα.

Τέλος, σημειώνεται ότι για τους εμβολιαζόμενους-ες με το εμβόλιο της AstraZeneca, το διάστημα από την 1η ως τη 2η δόση μεγαλώνει, από τις τρεις εβδομάδες που είναι σήμερα, σε διάστημα δύο μηνών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3