ΗΠΕΙΡΟΣ

Τι έχετε κάνει για τους οδικούς άξονες της Πρέβεζας;

Εικόνα του άρθρου Τι έχετε κάνει για τους οδικούς άξονες της Πρέβεζας;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2024, 13:00
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το ζήτημα της μη σύνδεσης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας με τους μεγάλους οδικούς άξονες φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιάννη Στέφο.

Για τις 16 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της περιφερειακής αρχής. Η παράταξη της μείζονα αντιπολίτευσης καλεί λοιπόν την περιφερειακή αρχή να λογοδοτήσει για τις ενέργειες που έχει κάνει για τους οδικούς άξονες της Πρέβεζας και δη για τη σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό και για την αναβάθμιση, διαπλάτυνση και πιθανώς επαναχάραξη σε συγκεκριμένα σημεία της εθνικής οδού Πρέβεζας Ηγουμενίτσας.

Στο αίτημά της κάνει αναφορά στην αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου που υπάρχει πια στην παραλιακή οδό, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της Αμβρακίας οδού, και στην επικινδυνότητα του δικτύου, παραπέμποντας στην απαγόρευση φορτηγών άνω των 5 τόνων κατά τα σαββατοκύριακα.

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» ασκεί καταρχάς κριτική στην κυβέρνηση για την απουσία οποιουδήποτε προγραμματισμού για τους οδικούς άξονες της Πρέβεζας επικαλούμενη και τις δηλώσεις ή μη δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών.

Όσον αφορά την κριτική της προς την περιφερειακή αρχή, κατηγορώντας την ότι από το 2010 κατάφερε να εντείνει το πρόβλημα.

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» ρωτά λοιπόν την περιφερειακή αρχή:

-Σε ποιο ακριβώς στάδιο εξέλιξης και ωρίμανσης βρίσκονται οι μελέτες για τα τμήματα Γέφυρα Καμπής – Γέφυρα Καλογήρου – Κόμβος Ζέφυρου και για την παλαιά εθνική Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας; Και αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για τη χρηματοδότηση των έργων από το ΕΣΠΑ, όπως και αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα.

-Δεδομένου ότι οι μελέτες, όπου έχουν αρχίσει ή είναι σε πρόγονο στάδιο, οι κυκλικοί κόμβοι στις δύο εθνικές οδούς οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί ή πρόκειται να κατασκευαστούν, είναι ενταγμένοι στον συνολικό σχεδιασμό των εθνικών οδών ή θα χρειαστεί να τροποποιηθούν ή/και να ανακατασκευασθούν εκ νέου, όταν αρχίσουν να κατασκευάζονται οι δρόμοι;

-Διερευνώνται από την Περιφέρεια Ηπείρου και άλλοι τρόποι

χρηματοδότησης και κατασκευής των οδικών αξόνων, όπως η μέθοδος της παραχώρησης, «πράγμα που σημαίνει περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση, λόγω των διοδίων, των μονίμων κατοίκων και επισκεπτών που θα χρησιμοποιούν υποχρεωτικά το οδικό δίκτυο»;

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back