ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι έπαθε πάλι το Μαυρολάγκαδο;

Εικόνα του άρθρου Τι έπαθε πάλι το Μαυρολάγκαδο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2023, 21:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Μαυρολάγκαδο, ένα όντως δύσκολο οδικό σημείο των Τζουμέρκων που παρουσιάζει συνεχείς καθιζήσεις, έχει και πάλι πρόβλημα.

Αυτή τη φορά, σε ένα κομμάτι της επαρχιακής οδού (που οδηγεί σε Συρράκο και Καλαρρύτες) το οποίο, όπως φαινόταν, κάπως είχε «ηρεμήσει» τα τελευταία χρόνια. Σήμερα το πρωί έγινε υποχώρηση εδάφους, με τη νέα άσφαλτο να «σπάει» και με τον δρόμο να κόβεται στη μέση. Κάτι που προέκυψε μετά τις βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργο, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων έγινε μέσα στην ημέρα. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή.

Η νέα καθίζηση δεν αφορά το οδικό τμήμα στο οποίο παρεμβαίνει εδώ και δύο χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου με την κατασκευή αναβαθμών κι άλλων τεχνικών έργων.

Ωστόσο, και πάλι προκύπτει ένα κρίσιμο ζήτημα: Η ανάγκη αντιμετώπισης της όλης περιοχής με μια ολοκληρωμένη εδαφολογική μελέτη. Η Περιφέρεια Ηπείρου αντιμετωπίζει το οδικό αυτό κομμάτι κατά περίπτωση ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back