ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τι έκανε το Ίδρυμα Konrad Adenauer στα Γιάννενα;

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2017, 22:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τις τρεις τελευταίες μέρες, νέοι άνθρωποι, κάτω των 35 ετών, που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, εκπαιδεύτηκαν από το Ίδρυμα Konrad Adenauer. Η Πολιτική Ακαδημία του γερμανικού ιδρύματος, το οποίο ξεκίνησε να δραστηριοποιείται εκ νέου στην Ελλάδα από το 2012, υλοποίησε σεμινάρια σε ξενοδοχείο της πόλης των Ιωαννίνων.

Τα Γιάννενα είναι η τέταρτη πόλη που επισκέπτεται η Πολιτική Ακαδημία του ιδρύματος, στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων που έχει ξεκινήσει. Η όποια εκπαίδευση παρέχεται, έχει πάντως συγκεκριμένη στόχευση: την εξοικείωση με την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Όπως αναφέρει και το ίδιο ίδρυμα σε σχετική ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν τις γνώσεις τους πάνω στο πολύπλοκο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξοικειωθούν με τις αξίες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Το Ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung (KAS) είναι μια δεξαμενή σκέψης (think tank) που σχετίζεται με το γερμανικό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), ηγέτης του οποίου είναι η Άνγκελα Μέρκελ. Παράλληλα, το CDU είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στα σεμινάρια της Πολιτικής Ακαδημίας στα Γιάννενα, μίλησαν και πολιτικά στελέχη, όπως ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3