ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι είπε στη Βουλή η Ήπειρος για το Μακεδονικό

Εικόνα του άρθρου Τι είπε στη Βουλή η Ήπειρος για το Μακεδονικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2018, 19:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που “έδωσαν τη μάχη” της συμφωνίας για το Μακεδονικό οι βουλευτές των Ιωαννίνων. Από τη μια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης βάσισε την ομιλία του σε επιχειρήματα που συνήθως τα χρησιμοποιεί η... άλλη πλευρά, λέγοντας ουσιαστικά ότι οι ελληνικές επενδύσεις είναι οι βασικές στη Βόρεια Μακεδονία και πως πρακτικά, η συμφωνία θα είναι επωφελής για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. 

“Η παρούσα συμφωνία εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα, ενισχύει και εμβαθύνει τη συνεργασία σε τομείς όπως η γεωργία, η πολιτική προστασία, η άμυνα, η οικονομία, η ενέργεια, το περιβάλλον, η βιομηχανία, ο τουρισμός, το εμπόριο, οι μεταφορές, η εκπαίδευση, η υγεία και η διασυνοριακή συνεργασία. Το παράδειγμα Ελλάδας - Βουλγαρίας, κυρίως σε ότι αφορά την ανάπτυξη κοινών δικτύων, είναι ενδεικτικό των επιτυχημένων  δράσεων κρατών - μελών της ΕΕ” είπε μεταξύ άλλων.

Ο Κώστας Τασούλας της ΝΔ από την άλλη, άφησε κατά μέρος την γραμμή “υπέρ επιχειρήσεων της ΝΔ και αφού έκανε ένα ψυχροπολεμικό πέρασμα, όπως συνηθίζει, στην ομιλία του, χαρακτήρισε “πολύ κακή” τη συμφωνία, λέγοντας μεταξύ άλλων: 

“Η αρχιτεκτονική του σχεδίου βάζει πρώτα την ένταξη και μετά τη λύση, ενώ η σωστή αρχιτεκτονική είναι πρώτα η λύση και μετά η ένταξη. Η σωστή αρχιτεκτονική είναι δεν παραδίδουμε το οπλοστάσιό μας, που είναι η ένταξη σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ και η λύση για το περίκλειστο κράτος, δεν τα παραδίδουμε προκαταβολικά έναντι υποσχετικών”.

Επίσης, ο κ. Τασούλας υιοθέτησε τη “γραμμή Άδωνη”, ότι δηλαδή η ΝΔ δεν έλυσε... επίτηδες το θέμα: “Εμείς θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτήν τη συμφωνία με κλειστά μάτια πριν δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια. Προτιμήσαμε την εκκρεμότητα από μια τόσο κακή συμφωνία, η οποία επαναλαμβάνω είναι κακή, κάκιστη και ως προς την αρχιτεκτονική της και ως προς τη συγκυρία και ως προς την ουσία της” είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ιωαννίνων.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back