Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τι είδε η «Εργάνη» στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Τι είδε η «Εργάνη» στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2019, 18:28
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η σταδιακή μετάβαση που συντελείται στο χώρο της εργασίας, με την εποχιακή εργασία να κερδίζει χώρο, αλλά και η χρονική συγκυρία με την έναρξη της τουριστικής σεζόν, έδωσαν ένα θετικό ισοζύγιο στις προσλήψεις, όπως τις καταγράφει η «Εργάνη» και το υπουργείο Εργασίας.

Το υπουργείο αναφέρει ότι σημειώθηκε η «υψηλότερη επίδοση από το 2001 έως σήμερα για το πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2019» με 265.059 νέες θέσεις εργασίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της εργασίας (συμβάσεις, αμοιβές, τύπος εργασίας) διαφέρουν πολύ από τα προ εικοσαετίας, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχει μια κινητικότητα, θετική ως προς τα ισοζύγια.

Το διάστημα Ιανουάριος – Μάιος 2019, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.130.113 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 865.054.

Στα Γιάννενα, τον Μάιο, καταγράφτηκαν 3.739 προσλήψεις, 563 περισσότερες από τις απολύσεις. Εκεί πάντως, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι ακόμα πολλές, καθώς αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο περίπου της καταγραμμένης στο σύστημα εργασίας. Το μεγαλύτερο «σκορ» έκανε η Πρέβεζα, με 950 περισσότερες προσλήψεις από απολύσεις (ένεκα τουριστικής σεζόν).

Σημειωτέον ότι και πέρυσι τον Απρίλιο, το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι καταγράφεται «η υψηλότερη μηνιαία επίδοση από το 2001 ως σήμερα».   

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back