Oikonomou pisoi
ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Τι διαβάσαμε περισσότερο το 2017

Εικόνα του άρθρου Τι διαβάσαμε περισσότερο το 2017
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/01/2018, 00:02
ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ο «Τύπος Ιωαννίνων» παρουσιάζει τα κείμενα αυτά που διαβάστηκαν περισσότερο από τους αναγνώστες του το 2017. Κείμενα που γοήτευσαν, που προκάλεσαν διάφορα συναισθήματα, όπως της έκπληξης, του θυμού ή και του γέλιου ακόμα. Από τη λίστα των κειμένων, εξαιρέσαμε τις ρετρό ιστορίες και τις απόψεις αλλά και ειδήσεις που περιελάμβαναν πρακτικές συμβουλές (π.χ. το δελτίο... χιονιού τον Ιανουάριο).



1. Ανοιχτά... 37 χλμ. Ιονίας

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2017, δίνεται στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της ηπειρώτικης Ιόνιας οδού, από την Καμπή μέχρι την Πέρδικα, με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών να κόβει... την κορδέλα. Οι εξελίξεις γύρω από την Ιόνια οδό μέχρι και τον Αύγουστο, κέρδισαν γενικότερα τους αναγνώστες. Κάτι που ήταν εύλογο αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ιόνια οδός είναι, μετά την Εγνατία οδό, το μεγαλύτερο έργο που έγινε στην Ήπειρο. Διαβάστε το κείμενο εδώ.  


2. Κινηματογραφικά Γιάννενα από λίγο έως πολύ

Ένα αφιέρωμα του «Τύπου Ιωαννίνων» στις πιο χαρακτηριστικές κινηματογραφικές ταινίες που γυρίστηκαν στα Γιάννενα τα τελευταία 60 χρόνια, με τον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο, βέβαια, να αφήνει το στίγμα του. Διαβάστε το κείμενο εδώ.


3. Αφροδίτη Κατσαράκη: «Είναι μια αρρώστια όπως πολλές άλλες»

Η Αφροδίτη Κατσαράκη είναι μια γυναίκα που παλεύει να αποτινάξει το στίγμα του καρκινοπαθούς και παράλληλα να συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για την ασθένεια του καρκίνου μέσω του Συλλόγου Ασθενών με Νεοπλασία, Φίλων και Οικογενειών «Είμαστε Μαζί». Ο σύλλογος αυτός μέσα σε λίγους μόνο μήνες έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στη γιαννιώτικη κοινωνία. Διαβάστε το κείμενο εδώ.


4. «Μια θαρραλέα απόφαση»

Ο  «Πύργος του Τάτλιν» στην κεντρική πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων ήταν αναμφίβολα από τα θέματα που απασχόλησαν πολύ τους Γιαννιώτες, κι όχι μόνο. Όλη η Ελλάδα ασχολήθηκε με την εικαστική αυτή παρέμβαση. Λίγες μέρες μετά την κορύφωση των αντιδράσεων, ήρθε η ανακοίνωση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Διαβάστε το κείμενο εδώ.


5. Καλώς την πτήση την τουριστική

Στις 5 Ιουνίου του 2017, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων η πρώτη τουριστική πτήση της Apollo, με τους τοπικούς άρχοντες να την υποδέχονται με κάθε επισημότητα (μετά κλαρίνων και μεζέδων) και να καταθέτουν τις προσδοκίες τους για το τουριστικό μέλλον της Ηπείρου. Διαβάστε το κείμεο εδώ


6. Ένας Χιλιανός έπιασε τον σταυρό

Ήταν από αυτές τις ειδήσεις που εξέπληξαν όχι μόνο τα Γιάννενα αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ένας Χιλιανός, καθολικός χριστιανός, βούτηξε στα παγωμένα νερά της Παμβώτιδας την ημέρα των Θεοφανίων και έπιασε τον σταυρό. Διαβάστε το κείμενο εδώ


7. Το Βιολογικών Εφαρμογών στο καινούργιο του «σπίτι»

Μετά από μια επταετία, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων απέκτησε, με κοινοτική συγχρηματοδότηση, ένα καινούριο κτίριο για τη φιλοξενία του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών. Διαβάστε το κείμενο εδώ.


8. Ο άστεγος της Μιχ. Αγγέλου

Ένα από τα δύσκολα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα της κρίσης. Διαβάστε το κείμενο εδώ.


9. Το Κάστρο και οι πύλες του

Μια γνωριμία με τις φανερές και μυστικές πύλες του Κάστρου... Διαβάστε το κείμενο εδώ


10. Τα πανηγύρια, ένας αμερικανός μουσικός και μια ιρλανδική ταινία

Η αγάπη ενός «ξένου» για την ηπειρώτικη μουσική και το Ζαγόρι. Διαβάστε το κείμενο εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3