Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι άλλο «πήρε» από το Ελληνικό;

Εικόνα του άρθρου Τι άλλο «πήρε» από το Ελληνικό;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2022, 01:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στον φυσικό του χώρο, στην αίθουσά του στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου. Και ήταν μια επιστροφή που είχε αρκετό προεκλογικό άρωμα και μια τοποθέτηση του περιφερειάρχη Ηπείρου για όλα όσα επαναλαμβάνει τον τελευταίο καιρό σε διάφορες εκδηλώσεις συνοδεία επαίνων των ενεργειών της κυβέρνησης σε διάφορα θέματα, όπως στην (αμφιλεγόμενη) αναστολή της ρήτρας προσαρμογής.

Και εννοείται ότι το πρώην κλειστό γήπεδο ξιφασκίας βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της συζήτησης. Κάτι που είναι εύλογο καθώς πρόκειται για μια «επένδυση» για την οποία δεν υφίσταται κανένα χρονοδιάγραμμα όπως και κανένα σενάριο εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων (πόσων άραγε;).

Το θέμα στη συνεδρίαση έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Πρέντζας, ο οποίος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής η όλη υπόθεση έχει ξεπεράσει τα 2,8 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στα 2,5 εκατ. ευρώ που δόθηκαν μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου για την αποσυναρμολόγηση και τη μεταφορά του πρώην κλειστού γηπέδου 157x70 και ενός προπονητηρίου διαστάσεων 44x22. Κατά την τοποθέτησή του χρησιμοποίησε εναλλάξ τις λέξεις «αγοράσαμε» και «πήραμε»…

Και τα υπόλοιπα χρήματα τα οποία είχε επικαλεστεί και σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» βάσει των αποφάσεων που έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια»;

Ο κ. Καχριμάνης μίλησε, για πρώτη φορά, για μεταφορά άλλου είδους υλικό (πέραν του σκελετού του πρώην κλειστού) που χρησιμοποιείται για την κάλυψη κατασκευαστικών αναγκών, όπως είναι κοιλοδοκοί ή υποστυλώματα σε σχήμα Τ, αλλά και μεγάλες μεταλλικές πόρτες για τη χρήση τους σε πεζογέφυρες… «Ό,τι κάναμε, το κάναμε υπέρ της Περιφέρειας Ηπείρου» είπε.

Βέβαια, κατά την τοποθέτησή του, τα πράγματα ήταν ολίγον τι μπερδεμένα. «Η μία πλευρά του κλειστού ξιφασκίας είχε μεγάλες πόρτες. Αυτές τις πόρτες δεν τις αγοράσαμε. Τις έχουμε για να κάνουμε πεζογέφυρες» τόνισε. Έδωσε δε ένα άλλο παράδειγμα με 25 κολόνες γαλβανιζέ «τις οποίες πήραμε χωρίς να δώσουμε κάτι».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back