Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τι θα κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών σε περίπτωση σεισμού

Εικόνα του άρθρου Τι θα κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών σε περίπτωση σεισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2021, 22:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα ακόμα σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, αυτή τη φορά από σεισμούς, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων.

Πέρα από τη γενική κριτική, όπως για παράδειγμα ότι «πρόκειται για αντιγραφή» του σχεδίου της Πολιτικής Προστασίας ή και την παρούσα κατάσταση, όπως προκύπτει (ή και συγκρίνεται) με τους αλλεπάλληλους σεισμούς στην Ελασσόνα, το σχέδιο εγκρίθηκε.

Ο Γιώργος Λώλης, αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας είπε μεταξύ άλλων ότι «επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό επίπεδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμού».

Μεταξύ άλλων το σχέδιο περιλαμβάνει προπαρασκευαστικές δράσεις, δρόμους «διαφυγής», σημεία για δημιουργία πρόχειρων καταυλισμών κ.α. Η καταγραφή των χώρων συγκέντρωσης αλλά και των χώρων καταυλισμού έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.).

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα συνοδευτεί από ένα χρηστικό χάρτη με όλα τα στοιχεία που θα είναι στη διάθεση όλων» και ότι αναμένεται η νομοθεσία για τα υπό κατάρρευση κτίρια και τη διαχείρισή τους.

Η αντιπολίτευση σημείωσε ζητήματα όπως για παράδειγμα η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων και ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ είπε ότι έχει κατατεθεί σχετική πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back