Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χριστούγεννα κλασικά και με... hashtag

Εικόνα του άρθρου Χριστούγεννα κλασικά και με... hashtag
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2019, 18:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα σχέδιά του για τις γιορτές των Χριστουγέννων, με τις εκδηλώσεις, τη χωροθεσία τους, αλλά και ένα χασταγκ (όχι ιδιαίτερα πετυχημένο…), ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Καταρχάς, η επίσημη πρεμιέρα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα γίνει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 18.30, όταν θα ανάψει το χεριστουγεννιάτικο δέντρο, στην κεντρική πλατεία. Σε γενικές γραμμές, το πρόγραμμα είναι πλούσιο, χωρίς πολλές διαφορές από τα τελευταία χρόνια, αλλά με σαφή προσανατολισμό στην πιο… «κλασική» εορταστική περίοδο, χωρίς καλλιτεχνικές καινοτομίες που προκάλεσαν συζητήσεις.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το πρόγραμμα είναι και στα αγγλικά, ενώ το «σχήμα», προβλέπει ότι φέτος θα εργαστούν μαζί όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, με βασικό άξονα την κεντρική πλατεία.

 «Η δημοτική αρχή μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια που είχε και στα ακόμη στενότερα οικονομικά περιθώρια καθώς στον προϋπολογισμό του 2019 τα χρήματα που είχαν απομείνει ήταν ελάχιστα, καταβάλει την μέγιστη προσπάθεια ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Για ένα μήνα, από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, θα γίνουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, με συμμετοχή του Πνευματικού Κέντρου, του ΔΗΠΕΘΙ, της ΔΗΑΝΕΤΑΙ και του σπηλαίου Περάματος.

Από τις πιο αναμενόμενες στιγμές είναι η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Συμφωνικής στο Πνευματικό Κέντρο, που μεταξύ άλλων θα εκτελέσει και έργα του απαραίτητου για Χριστούγεννα, Γιόχαν Στράους.

Δεν λείπει επίσης ο Γιώργος Γάκης που θα παρουσιάσει μια βραδιά «συμφωνικού ροκ» στις 28 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο, με τους Troublemakers και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων.

Επίσης, υπάρχουν παραστάσεις από ερασιτεχνικούς θιάσους της πόλης, μουσική στους δρόμους του κέντρου, εκδηλώσεις και παραδοσιακά έθιμα σε διάφορα σημεία του Δήμου κ.α. (ολόκληρο το πρόγραμμα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου). 

«Το πρόγραμμα που υλοποιούμε θα κάνει τα Χριστούγεννα μια μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, συμπολίτες μας αλλά και επισκέπτες», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου.

Εκ μέρους του ΔΗΠΕΘΕ, η πρόεδρος Χριστίνα Κωτσαντή τόνισε ότι «το ΔΗΠΕΘΕ συστρατεύεται και με τις δικές του δυνάμεις βάζει τη σφραγίδα του στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων».

Η ΔΗΑΝΕΤΑΙ, σύμφωνα με τον πρόεδρό της Νίκο Σιορόκα, «επιδιώκει την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των Ιωαννίνων, με στοχευμένες ενέργειες που σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν, αρχής γενομένης από τα φετινά Χριστούγεννα», όπως τόνισε.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λώλης παρουσίασε το hashtag του Δήμου για τα Χριστούγεννα για τα social media, με τη χρήση του οποίου θα γίνει και ένας διαγωνισμός φωτογραφίας από την πόλη, κατά τη διάρκεια των γιορτών, που στο τέλος θα βραβευτεί και θα κοσμήσει το δημαρχείο.

Το hashtag είναι το #ioanninaksana που δεν είναι και πολύ… επιτυχημένο, παρά την καλή πρόθεση. Ούτε χριστουγεννιάτικο είναι, ενώ η χρήση ελληνικών λέξεων με «δύσκολα» σύμφωνα στo tagging, είναι ένα ανοιχτό θέμα στα social media.  Την ίδια ώρα, η όλη έχει αρκετά σύνθετα του –ioannina που είναι αρκετά δημοφιλή (το #ioannina επιστρέφει πάνω από 350.000 εμφανίσεις). Προφανώς, μπορεί να προωθηθεί δεόντως, ειδικά για το διαγωνισμό, αλλά και πάλι μοιάζει άστοχο.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back