Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο SEAT Arona

Εικόνα του άρθρου Νέο SEAT Arona
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2017, 14:02
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η κατηγορία των compact crossovers αυξήθηκε τέσσερις φορές σε μέγεθος από το 2015. Χωρίς αμφιβολία, η κατηγορία αυτή αποτελεί κυρίαρχη τάση στην αγορά λόγω της ευελιξίας που τα οχήματα αυτά προσφέρουν σε όλες τις συνθήκες οδήγησης και σε όλα τα εδάφη. Το νέο SEAT Arona, που έκανε το ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, είναι η απάντηση της SEAT σε αυτή την ολοένα αυξανόμενη τάση στην αγορά.

Το Arona είναι το τρίτο σε σειρά λανσάρισμα μέσα στο τρέχον έτος, μετά το ανανεωμένο Leon και το νέο Ibiza και αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα στα πλαίσια της μεγαλύτερης επιθετικής προϊοντικής πολιτικής που εφαρμόστηκε ποτέ στην ιστορία της ισπανικής Μάρκας. Το Ateca και το επόμενο μεγάλο SUV που θα λανσαριστεί το 2018 περιλαμβάνονται επίσης σε αυτή την  προϊοντική επίθεση. Το Arona είναι ο μικρός αδελφός της οικογένειας των SEAT SUVs αφού συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των μικρών διαστάσεων του για χρήση στη πόλη με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός SUV για χρήση εκτός πόλης. 


Το νέο SEAT Arona είναι το δεύτερο μοντέλο μετά το Ibiza που κατασκευάζεται με την χρήση της πλατφόρμας MQB Α0 και αποτελεί ένα μάθημα πολυχρηστικότητας. Το συμπαγές αμάξωμα, η μοντέρνα σχεδίαση, η αίσθηση ασφάλειας και ελέγχου που προσφέρει η υπερυψωμένη θέση οδήγησης και τα πλεονεκτήματα του crossover χαρακτήρα του, κάνουν το Arona να ξεχωρίζει. 

Το νέο SEAT Arona είναι σχεδιασμένο για οδηγούς που αναζητούν συναρπαστική οδήγηση, διαφορετικότητα και λειτουργικότητα. Απόλυτα προσαρμόσιμο σε όλες τις  συνθήκες οδήγησης, τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο, προσφέρει εύκολη είσοδο και έξοδο από την καμπίνα καθώς και μεγάλη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών. 

Από άποψη συνδεσιμότητας και άνεσης, μπορούμε να βρούμε όλα τα γνωστά και εκτιμητέα για την αξία τους συστήματα infotainment, όπως το Keyless Entry με Start & Stop System, την υψηλής ακρίβειας και ποιότητας πίσω κάμερα, την premium οθόνη 8” black panel, την ασύρματη βάση φόρτισης τηλεφώνου με κεραία GSM και το ηχοσύστημα BeatsAudioTM. Το Arona είναι ένα πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο χάρη στα Apple Car Play, Android Auto και Mirror Link χωρίς να ξεχνάμε φυσικά το SEAT DriveApp. 

Το νέο SEAT Arona από το 2018 θα διαθέτει επίσης και το νέο ψηφιακό cockpit, προσφέροντας εξαιρετική λειτουργικότητα και τέλεια ψηφιακή ανάλυση καθώς και τη διαδραστική φωνητική υπηρεσία Amazon Alexa. 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι βασικές διαστάσεις του Arona είναι: 4.138 mm μήκος, 1.780 mm πλάτος και 1.543 mm ύψος. Ιδανικές συμπαγείς διαστάσεις για ευέλικτη οδήγηση στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο και στην ύπαιθρο που προσφέρουν παράλληλα ένα εκπληκτικά ευρύχωρο εσωτερικό. Πρακτικό και άνετο συγχρόνως, η SEAT έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες που κάνουν τη ζωή του οδηγού στον δρόμο ευκολότερη.

Το ύψος του νέου SEAT Arona προσφέρει απρόσκοπτη ορατότητα, ο διαθέσιμος χώρος εμπρός και πίσω για τους επιβάτες είναι περισσότερος ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει την κορυφαία τιμή των 400 λίτρων, ξεκάθαρα ο μεγαλύτερος σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του. 


ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Όλοι οι κινητήρες του νέου SEAT Arona διαθέτουν σύστημα άμεσου ψεκασμού, στροβιλοσυμπιεστή και αυτόματο σύστημα stop&go. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί κινητήρες βενζίνης, όλοι με αλουμινένιο μπλοκ. Ο πρώτος είναι ο 3-κύλινδρος, 1.0 TSI 95 PS με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.  Ο κινητήρας 1.0 TSI 115 PS έρχεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή 7-τάχυτο DSG διπλού συμπλέκτη. 

Στην  πρώτη φάση λανσαρίσματος του νέου SEAT Arona, θα είναι διαθέσιμες τρεις εκδόσεις (1.0 TSI 95 PS, 115 PS χειροκίνητο και DSG). 

Στη συνέχεια, στην γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων θα προστεθεί και ο τρίτος κινητήρας βενζίνης, ο νέος 4-κύλινδρος 1.5 TSI EVO 150 PS με τεχνολογία απενεργοποίησης  κυλίνδρων, αποκλειστικά στην έκδοση FR, με 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων.

Όσον αφορά τις εκδόσεις πετρελαίου, ο κινητήρας 1.6 TDI θα διατίθεται με 95 PS (5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 7-τάχυτο κιβώτιο DSG) καθώς και με 115 PS (6-τάχυτο κιβώτιο). Τέλος, μετά τα μέσα του 2018 θα λανσαριστεί ο κινητήρας 1.0 TSI 90 PS CNG. Η SEAT είναι ο πρώτος κατασκευαστής που λανσάρει κινητήρα που τροφοδοτείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο στην κατηγορία των compact crossover. 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορείτε να τα δείτε στο ακόλουθο συνημμένο: Arona Τεχνικά.xlsx

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back