ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι θα αλλάξει στον Κουραμπά…

Εικόνα του άρθρου Τι θα αλλάξει στον Κουραμπά…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2024, 10:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η παρέμβαση στον Κουραμπά πριν από μια 10ετία, αποδείχτηκε μία αποτυχημένη ανάπλαση δημόσιου χώρου.

Ο τρόπος κατασκευής της παιδικής χαράς –και ιδίως η βαριά μεταλλική περίφραξη- «έδιωξε» πολλούς επισκέπτες. Με την πάροδο των χρόνων, και με τις δυσκολίες συντήρησης της παιδικής χαράς, ήρθε και η «έξωση» ακόμα και των ίδιων των παιδιών για τα οποία προοριζόταν η ανάπλαση.

Διαβάστε: Κουραμπάς: ένας «ξένος» τόπος

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων αποφάσισε να προχωρήσει επί της ουσίας στο ξήλωμα της παιδικής αυτής χαράς, όπου τα παιχνίδια είναι κατεστραμμένα. «Άμεσα προβαίνουμε σε ενέργειες αποκατάστασης ως μια μεταβατική κατάσταση μέχρι να γίνει η μελέτη σύνδεσης με το πάρκο Λακκωμάτων και εκεί θα εμπεριέχεται και η παιδική χαρά» ανέφερε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το «ξήλωμα» της παιδικής χαράς αναμένεται να γίνει σύντομα για να αποδοθεί ο χώρος στους πολίτες, Παράλληλα, θα προχωρήσει, όπως είπε ο κ. Μπέγκας, μια μελέτη που θα συνδέει λειτουργικά τον Κουραμπά με το πάρκο Λακκωμάτων (άλλη μια «ανάπλαση» που έχει αμφισβητηθεί έντονα). Στη μελέτη αυτή θα προβλεφθεί και μια παιδική χαρά στον Κουραμπά, η οποία εκτιμάται ότι δεν θα «καταλαμβάνει» όλο τον σημερινό χώρο.

Κατά τη συνεδρίαση, κατατέθηκε υπόμνημα από κατοίκους της περιοχής για την κατάσταση που επικρατεί στον Κουραμπά.

Σημειωτέον ότι η «ανάπλαση» του Κουραμπά είχε κοστίσει μισό εκατομμύριο ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
μια απο τα ιδια .....
500.000 πεταμενα λεφτα για ωφελος ποιων ??? κατα τα αλλα νεα εργα , νεα κερδη .... Εσυ δημοτη πληρωνε ...... για ανυπαρκτες υπηρεσιες ..... στην υγεια των γνωστων .....
Θανάσης
Για πείτε και ποιος ήταν Δήμαρχος και αντιδήμαρχος όταν έγιναν αυτά;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3