Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Της αγάπης αίματα…»

Εικόνα του άρθρου «Της αγάπης αίματα…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2019, 17:34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Μια από τις πιο επιτυχημένες συναυλίες του διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο, με το «Άξιον εστί», αποδιδόμενο από τη συμφωνική ορχήστρα του, τη χορωδία δωματίου Κοζάνης, τον Δημήτρη Μπάση και τον Σπύρο Κλείσσα.

Το έργο των Ελύτη-Θεοδωράκη είναι έτσι και αλλιώς από τις πιο πρόσφορες περιπτώσεις για το ελληνικό ρεπερτόριο. Ο καιρός «συμμάχησε» και έτσι, το Its Kale Festival ξεκίνησε φέτος καλά, σε αντίθεση με ό,τι έγινε πέρυσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πνευματικού Κέντρου, οι θεατές ξεπέρασαν τους 3.000

«Η  Συμφωνική Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Χλίτσιου, η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης και οι κορυφαίοι Δημήτρης Μπάσης και Σπύρος Κλείσσας απέδωσαν εξαιρετικά το σπουδαίο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, βασισμένο στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη» αναφέρει. Στο ρόλο του αφηγητή ήταν ο ηθοποιός Βασίλης Σιάφης.

Κηρύσσοντας την έναρξη του φεστιβάλ, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «φιλοσοφία μας τα χρόνια που πέρασαν ήταν να φύγουμε από το μοντέλο των τυχαίων εκδηλώσεων χωρίς ειρμό και συνέχεια και να δημιουργήσουμε σταθερούς θεματικούς κύκλους επιλεγμένων καλλιτεχνών και παραστάσεων». Στη μακροσκελή του εισαγωγή στην εκδήλωση, τόνισε ακόμα ότι «ο πολιτισμός, πέρα από την κοινωνική δυναμική που έχει, μπορεί να αποτελέσει βασική αναπτυξιακή δύναμη για τα Γιάννενα και την Ήπειρο».

Οι εκδηλώσεις του 3ου Its Kale Festival συνεχίζονται στο ίδιο μέρος, την Παρασκευή 12 Ιουλίου με το ROCK LEGENDS, μια μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών στους θρύλους της rock . Η ώρα έναρξης είναι 9 μμ και η είσοδος είναι ελεύθερη



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back