ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την Κυριακή αλλάζουμε την ώρα

Εικόνα του άρθρου Την Κυριακή αλλάζουμε την ώρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2018, 01:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου η ώρα αλλάζει από χειμερινή σε θερινή. Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Μαρτίου στις 03:00, θα γυρίσουμε το ρολόι μας μία ώρα μπροστά (δηλαδή η ώρα θα δείχνει 04:00).

Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Βάσει της ισχύουσας Οδηγίας 2000/84/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Ιανουαρίου 2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα, οι πολίτες στις χώρες της Ε.Ε. μετακινούν τους δείκτες των ρολογιών τους μια ώρα μπροστά την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και επιστρέφουν στη χειμερινή ώρα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Ίσως να είναι η τελευταία φορά που γίνεται η αλλαγή, καθώς οι ευρωβουλευτές με ψήφισμά τους στα μέσα Φεβρουαρίου (υπέρ τάχθηκαν 384 ευρωβουλευτές, ενώ 153 το καταψήφισαν), είχαν ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αξιολογήσει το σύστημα της θερινής ώρας με βασικό επιχείρημα ότι έχει επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων.

Φωτογραφία από την ταινία Hugo, παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back