Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη στήριξη όλων ζητά η Κόνιτσα

Εικόνα του άρθρου Τη στήριξη όλων ζητά η Κόνιτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2021, 20:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την έντονη διαμαρτυρία του για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς εκφράζει ο Δήμος Κόνιτσας με τον πιο επίσημο τρόπο, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως στις 2 Ιουλίου.

«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με τις επιπτώσεις της πανδημίας να είναι ορατές σε πολλές πτυχές της ζωής μας, η απόφαση αυτή, αν υλοποιηθεί, θα αποτελέσει δυσάρεστη εξέλιξη και βαρύ πλήγμα για την ακριτική περιοχή μας, που αντί να απολαμβάνει προνόμια για λόγους εθνικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς, αντιμετωπίζει πρόσθετες δυσκολίες, αφού λαμβάνονται συνεχώς μέτρα υποβάθμισης και αποδυνάμωσής της» τονίζεται στο ψήφισμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας πριν από λίγους μήνες, αποφάσισε να στηρίξει το τοπικό  υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς με μεταφορά των αποθεματικών του Δήμου και των Κληροδοτημάτων του. Ανάλογη στήριξη έδωσε και η τοπική κοινωνία με την εκτέλεση των καθημερινών συναλλαγών από τους πολίτες της Κόνιτσας και των 42 απομακρυσμένων χωριών της.

Προστίθεται δε ότι στο πελατολόγιο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος «εντάσσονται και οι πολίτες των κοντινών κοινοτήτων των όμορων Δήμων Ζαγορίου, Πωγωνίου και Νεστορίου, Βορειοηπειρώτες και πολίτες της γειτονικής Αλβανίας».

Το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρει ακόμα ότι η εξυπηρέτηση των κατοίκων μέσω διαδικτυακών συναλλαγών καθίσταται αδύνατη, «λόγω έλλειψης ίντερνετ στις περισσότερες Κοινότητές μας, αλλά και εξοικείωσης με τις εναλλακτικές συναλλαγές».

«Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς η απόφαση διακοπής λειτουργίας του υποκαταστήματος στηρίζεται σε οικονομικούς λόγους, χωρίς ωστόσο να εξετάζεται σε βάθος χρόνου (και όχι σε διάστημα τεσσάρων μηνών) η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί ύστερα από την οριστική παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Προφανώς, παραβλέπει τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες των παραμεθόριων περιοχών, όπως η δική μας» επισημαίνεται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κόνιτσας ζητά από τη διοίκηση της τράπεζας να αναθεωρήσει την απόφασή της, από τα κόμματα και τους βουλευτές Ιωαννίνων να πάρουν θέση και από τους φορείς να στηρίξουν τον Δήμο «όχι μόνο στο αναφερόμενο αίτημα, αλλά και σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας, πριν η συνεχιζόμενη πληθυσμιακή συρρίκνωση λάβει τραγικές διαστάσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back