Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

​Τη «Δημοκρατική Ευθύνη» παρουσίασε ο Χάρης Θεοχάρης

Εικόνα του άρθρου ​Τη «Δημοκρατική Ευθύνη» παρουσίασε ο Χάρης Θεοχάρης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2016, 09:00
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος συνέταξε το πρόγραμμα το κόμματος σε πέντε βασικούς τομείς, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης το παρουσίασε ανακοινώνοντας χθες το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιουλίου 2016 το νέο του πολιτικό φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη».

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος αφού αναφέρθηκε στις ευθύνες των κυβερνήσεων τη δεκαετία 2000-2010, σημείωσε ότι «στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Ευθύνης βρέθηκαν άνθρωποι που είναι επώνυμοι στις πόλεις και τα χωριά τους, στη δουλειά τους. Άνθρωποι που φιλοδοξούν προσθετικά όλοι μαζί να καλύψουν ένα κενό και να προσφέρουν ένα κεφάλαιο αξιοπιστίας στην πολιτική που τόσο λείπει».

«Δεν ιδρύθηκε κάποιο νέο κόμμα, ένα άλλο κόμμα ακόμα. Ούτε στόχος μας είναι να ανακυκλωθούν παλιά κόμματα και να παρουσιαστούν ως καινούργια. Είναι μια ιστορία που ακουμπά, τόσο στον ρεαλισμό, όσο και στο συναίσθημα - ένα όχημα νέων ιδεών, από νέους ανθρώπους με νέες ιδέες» εξήγησε.


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση η «Δημοκρατική Ευθύνη» δεν συζητά το ενδεχόμενο συνεργασίας με κόμματα της κεντροαριστεράς, αλλά η θέση του φορέα θα καθοριστεί μετά από τη Συνδιάσκεψη του κόμματος, στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Σε ερώτηση για την απλή αναλογική, ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε ότι «δεν μπορούμε να μιλήσουμε για απλή αναλογική σε μια περίοδο κρίσης. Η εφαρμογή απλής αναλογικής απαιτεί και άλλες συνταγματικές αλλαγές». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back