Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τεχνικό πρόγραμμα… αντιπολίτευσης

Εικόνα του άρθρου Τεχνικό πρόγραμμα… αντιπολίτευσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/12/2019, 21:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η δημοτική αρχή του Κώστα Τζαφέα στον Δήμο Μετσόβου θα κληθεί το 2020 να εφαρμόσει το τεχνικό πρόγραμμα έργων τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Τρεις παρατάξεις -«Δύναμις Δημοτών» του Σπύρου Βασιλείου, «Μέτσοβον Νέα Εποχή» του Θεόφιλου Σούλτη και «Προοπτική Ανάπτυξης» του Απόστολου Μπιτούνη- συνεργάστηκαν και κατέθεσαν από κοινού εναλλακτική πρόταση για το τεχνικό πρόγραμμα, όπως προβλέπεται από τον «Κλεισθένη». Η πρότασή τους πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο κατά τη χτεσινή συνεδρίασή του. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης του κ. Βασιλείου, το τεχνικό πρόγραμμα καταρτίστηκε λαμβάνοντας υπόψη και την πρόταση της δημοτικής αρχής (σημειωτέον ότι σε μεγάλο βαθμό στα τεχνικά προγράμματα περιλαμβάνονται συνεχιζόμενα έργα). «Οι αρχές που τηρήθηκαν, είναι η μη κατάτμηση ομοειδών έργων-εργασιών, η συγκεκριμενοποίηση και στόχευση των έργων για την κάλυψη πραγματικών αναγκών και τέλος η κατάθεση ‘οράματος’ διαμέσου της εκπόνησης νέων μελετών» τονίζεται.

Επισημαίνει δε ότι για πρώτη φορά εγκρίθηκε ποσό για μελέτη αποχετευτικού στα χωριά του πρώην Δήμου Εγνατίας (Μεγάλο Περιστέρι-Μεγάλη Γότιστα-Σίτσαινα-Μικρή Γότιστα). «Δυστυχώς οι πόροι των Δήμων είναι λίγοι και δεσμευόμαστε ότι στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε και άλλες ανάγκες των κοινοτήτων» αναφέρεται.

Όσο για τη συνεργασία των τριών, η «Δύναμις Δημοτών» υπογραμμίζει ότι «μόνο με συνεργασίες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Οι τρεις παρατάξεις αφήσαμε στην άκρη ό,τι μας χωρίζει και μείναμε στο τι μας ενώνει για το καλό του Δήμου, αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι υπόλοιποι».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back