ΚΟΣΜΟΣ

Τεχεράνη: Ένοπλη επίθεση με πολλούς νεκρούς

Εικόνα του άρθρου Τεχεράνη: Ένοπλη επίθεση με πολλούς νεκρούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2017, 17:55
ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον δώδεκα είναι οι νεκροί από τη διπλή επίθεση στο κέντρο της ιρανικής πρωτεύουσας, μετά την εισβολή ενόπλων στο ιρανικό κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί.

Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο Ιρανικό Κοινοβούλιο στην Τεχεράνη ανοίγοντας πυρ. Ένας από τους δράστες πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Το πρακτορείο Fars ανακοίνωσε περίπου στις 2 το απόγευμα ώρα Ελλάδος ότι και οι τέσσερις δράστες της επίθεσης στο κοινοβούλιο είναι νεκροί και η επίθεση έχει λάβει τέλος.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, μέσω του πρακτορείου AMAQ. «Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν στο μνημείο του Χομεϊνί και στο ιρανικό κοινοβούλιο στην Τεχεράνη», είχε μεταδώσει αρχικά το πρακτορείο ειδήσεων.

Σε άλλο τηλεγράφημά του, το AMAQ μετέδωσε ότι οι επιθέσεις στο μαυσωλείο του Χομεϊνί πραγματοποιήθηκαν από δύο καμικάζι βομβιστές.

Το ιρανικό υπουργείο Υπηρεσιών Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι «μέλη μιας τρίτης ομάδας τρομοκρατών συνελήφθησαν πριν μπορέσουν να πραγματοποιήσουν επίθεση».

Τέτοιες επιθέσεις είναι σπάνιες στην Τεχεράνη. Οι τελευταίες είχαν πραγματοποιηθεί στα χρόνια που ακολούθησαν την ισλαμική επανάσταση του 1979, κυρίως από την ένοπλη ισλαμική - αριστερή οργάνωση «Μουτζαχεντίν του Λαού».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back