ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις προτάσεις Τσίπρα προς Σοσιαλιστές

Εικόνα του άρθρου Τέσσερις προτάσεις Τσίπρα προς Σοσιαλιστές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2016, 02:32
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις άξονες προτάσεων διατύπωσε προς τους ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός συμμετέχει ως παρατηρητής στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Chateau de la Celle Saint–Cloud, 12 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού.

Σε παρέμβασή του, ο κ. Τσίπρας πρότεινε:

  1. Τον διπλασιασμό των πόρων του πακέτου Γιούνκερ
  2. Τη μεταφορά πόρων από το κέντρο της Ευρώπης στην περιφέρεια και τις φτωχότερες περιοχές, οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
  3. Να μην υπολογίζονται στα ελλείμματα πόροι που διατίθενται για την αντιμετώπιση της κρίσης και για την ανεργία.
  4. Τη σύσταση ενός κοινού φόρουμ διαλόγου Σοσιαλδημοκρατικών και Αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη.


«ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία «ήταν ένα καμπανάκι κινδύνου, που μπορεί ενδεχομένως να λειτουργήσει ως ξυπνητήρι αφύπνισης διότι η Ευρώπη πορεύεται εδώ και πάρα πολύ καιρό σε λάθος δρόμο».

«Είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για την δυνατότητα μιας κοινής θέσης, κοινής τοποθέτησης των προοδευτικών ηγετών στην Σύνοδο της Μπρατισλάβα. Από την πλευρά μου έθεσα επί τάπητος την ανάγκη να υπάρξει μια συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής σύγκλισης στην Ευρώπη για την αναπτυξιακή προοπτική, για την ατζέντα της ανάπτυξης και της τόνωσης της απασχόλησης» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back